Foci

2016.01.08. 19:48

Maradt esély, kupameccset bukott a Haladás VSE

Dunaújváros - A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Dunaferr vendégeként kapott ki 2-1-re a Swietelsky-Haladás VSE - vagyis bőven maradt esély a továbbjutásra.

Tóth Gábor

A Magyar Kupa harmadik körének rangadóján két NB I-es élcsapat került egymással szembe, a tabellán második Haladás és a harmadik helyen álló Dunaújváros. Az oda-visszavágós párharcot idegenben kezdte a szombathelyi gárda.

Dunaferr DF Renaplin FC-Swietelsky-Haladás VSE 2-1 (2-0). - Dunaújváros, 300 néző, Magyar Kupa, negyeddöntő, első találkozó, futsalmérkőzés, vezette: Baghy, Zimonyi (Horváth M.).

Dunaferr: Reveland - Klacsák, Schrancz, Fekete, Hosszú. Csere: Hegedűs, Aradi, Bognár, Nagy A., Varga, Horváth N., Ivacs. Edző: Fehér Zsolt.

HVSE: Tyukász - Hajmási, Horváth P., Gyurcsányi, Hegyesi. Csere: Matyi (kapus), Nagy T., Vidák, Öreglaki, NÉMETH P., Rácz, Németh E., Sipos, Molnár. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Horváth N. (28.), Varga (18.), ill. Németh P. (32.).

Németh Péter (labdával) dunaújvárosi gólja még sokat érhet a szombathelyi visszavágón
Fotó: Unger Tamás

A találkozót tompán kezdte a Haladás. A vendégek mezőnyben nem járatták rosszul a labdát, de a párharcokat elveszítették, sok labdát adtak el - így több veszélyes kontrát is vezethettek a hazaiak, amelyekből kettőt gólra is váltottak. A Dunaferr egyszerűen, de motiváltan, agresszíven, hatékonyan futballozott, és sokkal élesebbnek tűnt. Fordulás után feljavult a Haladás teljesítménye, átvette a mérkőzés irányítását. A labda szinte csak a hazaiak térfelén pattogott, sikerült is szépíteni. Végül több gólt már nem tudott rúgni a Haladás, pedig bőven akadt lehetőség a dunaújvárosi kapu előtt.

Ettől függetlenül a 2-1-es vereség vállalható, a hátrány bőven ledolgozható a szombathelyi visszavágón (január 20., szerda, 18.15).

Marcos Angulo: - Nem játszottunk túl jól, de az eredmény nem rossz. A hazai mérkőzésen ki fogjuk harcolni a továbbjutást - ott akarunk lenni a négyes döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!