Foci

2017.08.24. 18:20

Csata Egyházasrádócon-Körmend VSE-Szakonyfalu, Gérce-Bük és Söpte-Sé rangadók

KÖRKÉP A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály szombathelyi és körmendi csoportjában is. A másodosztály sárvári csoportjában pedig még csak most kezdődik az idény.

Tóth Gábor

Megyei I.

A megyei I. osztályban a Sárvár a Jánosháza vendégeként folytathatja a menetelést az NB III. felé - de vélhetően a házigazda nem feltartott kezekkel lép majd pályára.

A bajnoki címvédő Körmend Egyházasrádócon vív szomszédvári rangadót. A Celldömölkre egy kellemetlennek tűnő répcelaki kirándulás vár. A remekül rajtoló Kőszeg az újonc Ikervár együttesét látja vendégül.
A 2. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Jánosháza-Sárvár, Schott Lukácsháza-Vép, Répcelak-Celldömölk, Kőszeg-Ikervár, Király SZE-Rum. Vasárnap, 17.30: Vasvár-Vasszécseny, Egyházasrádóc-Körmend, Rábapaty-Kiswire Szentgotthárd.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A szombathelyi csoportban bemutatkozik az előző körben szabadnapos Rábahídvég, Gyöngyöshermánban mecscsel. Két gólerős, gyors csapat vív meg egymással a Söpte-Sé derbin. A tavalyi ezüst-érmes Ják a nagy rivális Sparit fogadja.
A Csepreg egész ősszel hazai pályán játszik, ezúttal a Szentpéterfát fogadja.
A Bozsok szabadnapos.

A 2. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Rábahídvég. Vasárnap, 17.30: Gencsapáti-Tanakajd, Zanat-Táplán KSK, Söpte-Honvéd Sé, Felsőcsatár-Balogunyom, Csepreg-Szentpéterfa, Ják-Elektromol Spari.

A körmendi csoport második fordulójában rögtön a szombati nyitónapon rang-adóra látogathatnak ki a nézők. A tavalyi bajnok Körmend VSE és a Szakonyfalu csap össze. Az a két alakulat, amely a legmeggyőzőbben kezdte a szezont a múlt héten. A tavalyi megyei I-es Nádasd ezúttal - a szintén egy győzelmet számláló - Szarvaskenddel próbálja felvenni a ritmust, miközben a múlt heti szabadnapos Viszák az u-gyancsak jól rajtoló Rábatótfalu otthonába látogat. A második fordulóban az Őriszentpéter vesz kényszerpihenőt.

Vép-Répcalak (1-1) az első fordulóból. Szemben a vépiek rutinos védője, Wágner Roland, akit a Répcelak kapitánya, Koszokovits Róbert támad Fotó: Unger Tamás

A 2. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Körmend VSE-Szakonyfalu. Vasárnap, 17.30: Nádasd-Szarvaskend, Őriszentpéter-Ma-gyarszecsőd, Körmendi Téglagyári-Bajánsenye, Rábatótfalu-Viszák. A sárvári csoportban tavaly óta tíz csapatosra olvadt a mezőny. Éppen ezért még csak ezen a hétvégén kezdődik meg náluk a szezon.

Két újonccal, az első osztályból Kemenesalja és Uraiújfalu esett vissza. Azaz a szűkebb keret ellenére sűrűsödhet az élmezőny: ember legyen a talpán, aki megmondja, melyik alakulat lesz ott az ősz végén az első háromban. Mi most a Gérce-Vásárosmiske-Bük találkozóra hívjuk fel a figyelmet: a tavalyi ezüst- és bronzérmes is minden bizonnyal egy győzelemmel szeretné megalapozni a szezont. Igazi rangadóra van kilátás.

Az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Kemenesalja-Ölbő. Vasárnap, 17.30: Pecöl-Uraiújfalu, Püspökmolnári-Szeleste-Pósfa, Sitke-Mersevát, Gérce-Vásárosmiske-Bük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!