Foci

2011.10.04. 02:29

A Bayernt és az AC Milant is megelőzte a Lurkó

A Lurkó UFC U10-es focicsapata nemzetközileg elismert tornán több neves együttes utánpótlását megelőzve harmadik helyen végzett.

Vastag Nándor

Az Ausztriában megrendezett Styrian Champions Masters tornát egy mini Bajnokok Ligájához lehetett volna hasonlítani. A 32 együttest felvonultató mezőnyben többek között a német Bayern München, a Bayer Leverkusen, a Köln és a Borussia Dortmund, az angol Bolton Wanderers, az olasz AC Milan, a cseh Slavia és a Sparta Praha, a svájci Basel, az osztrák Sturm Graz, az Austria Wien, a Salzburg és a Rapid Wien utánpótláscsapatai is pályára léptek. A rangos erőpróbán a Lurkó UFC nem vallott szégyent, sőt remek szereplés után bronzérmet vehetett át. A csoportmérkőzéseket a Bayern elleni 0-0-s döntetlennel kezdte, majd Slaviát 1-0-ra, a német Augsburgot 2-0-ra, az osztrák First Vienna FC-t 1-0-ra győzte le. Ezután a szintén hazai pályán szereplő Wiener Linientől 1-0-ra kikapott, ám a zárás szépre sikerült. Két osztrák gárdát alaposan elpáholtak a vasi fiatalok, a Hinterberget 3-0-ra, a Pölst pedig 4-0-ra. A csoportkört 16 ponttal zárták, akárcsak a Slavia, ám a több rúgott gól miatt az ellenfél jutott elsőként az egyenes kieséses szakaszba. Ahol aztán a csehek a Rapid Wiennel szemben egyből elvéreztek, míg a Lurkó a Sparta 1-0-s felülmúlásával a nyolc közé jutott. A negyeddöntőben aztán az AC Milannal 1-1-es döntetlenre végzett, de a büntetőket jobban rúgta (6-5), majd a négy között nem bírt az Austria Wiennel.

Az 1-0-s vereség után a kisdöntőben lépett pályára, és a Basel elleni 1-0-s sikerrel megszerezte az értékes harmadik helyet a Horváth Gábor és Kriston Attila által vezetett Hegyi Krisztián, Horváth Bendegúz, Pernesz Balázs, Séfer Márk, Babócsi Balázs, Woth Ádám, Búzás László, Auer Ákos, Pásztor Mátyás, Illés Ákos, Harrach Barna, Schuszter Roland, Németh Benjámin, Mercs László és Volner Bence alkotta csapat. A döntőben a Dortmund 3-0-ra nyert az Austria ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!