Foci

2009.05.20. 02:27

A Magyar Kupa-fináléban a Győri Dózsa lesz a Viktória ellenfele

Győr - A női labdarúgó Magyar Kupa ma 15 órakor kezdődő győri döntőjében a címvédő Viktória FC Szombathely a Győri Dózsával játszik.

Vastag Nándor

A tavalyi szezonhoz hasonlóan csak hét csapat nevezett a női labdarúgó Magyar Kupa küzdelmeire, így erőnyerőként a címvédő Viktória a négy között kezdte meg a szereplését, ahol az MTK-t kettős győzelemmel búcsúztatta. A Győri Dózsa NB II-es csapatokon, a Taksonyon és a Pécsi MFC-n jutott túl a fináléig vezető úton. A két gárda ma a győri ETO-parkban dönti el a kupa sorsát; a találkozó a férfi MK-döntő, a Győri ETO-Bp. Honvéd (18.00) párharc első mérkőzésének előmeccse lesz, és az eredményhirdetést annak szünetében tartják. A kupafőpróbát amúgy a szombati bajnoki jelentette, amin a Dózsa hazai pályán 1:0-ra nyert a szombathelyiek ellen.

- Remélhetőleg motivációt ad az a vereség, és csak azért is megmutatják a lányok, hogy jobbak vagyunk a győrieknél - fogalmazott Markó Edina, a vasiak trénere. 

- Mindenesetre nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Dózsa lelkes, agilis csapat, és valamennyire azért hazai pályán játszhat. A bajnoki tabella alapján mi vagyunk esélyesek, de sokkal frissebben és kevesebb hibával kell játszanunk, mint szombaton tettük, valamint a helyzeteket is jobban kell kihasználnunk. Nekünk a bajnokság és a kupa egyformán fontos, ezért összeszedjük minden erőnket, hogy megvédhessük címünket. A kezdőtizenegy: Szvorda - Borbély, Tálosi, Horváth N. - Kovács E., Megyeri, Rácz, Marsai - Szarvas, Szuh, Tóth G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!