Foci

2009.01.30. 03:28

Andorka marad?

<b>Szombathely </b> - Az elmúlt napokban a szlovák első osztályban szereplő dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata tesztelte a Haladás csatárát, Andorka Pétert. A felvidéki együttes egyelőre nem jelentkezett a támadóért.

Tóth Gábor

Andorka Péter a közelmúltban Szlovákiában játszott egy edzőmeccset a DAC színeiben - gólt is lőtt -, teljesítménye pedig olyannyira elnyerte a szakmai stáb tetszését, hogy a szombathelyi csatár helyet kapott a Dunaszerdahely Dubaiban edzőtáborozó keretében. A felvidé-ki klub az elmúlt héten tré-ningezett az Egyesült Arab Emirátusokban. Andorka - több próbajátékossal egyetemben - három edzőmeccsen lépett pályára, egy gólt rúgott. A DAC vasárnap érkezett haza Dubaiból, Andorka hétfő óta itthon várja a fejleményeket.

- A DAC német edzője, Werner Lorant azzal biztatott, hogy kellek a klubnak - tudtuk meg Andorka Pétertől. - A napok azonban egyre csak telnek, és nincs változás, nem jelentkezik a DAC - most már nem igazán bízom abban, hogy Dunaszerdahelyen folytathatom a pályafutásomat.

- Lemaradt a Haladás törökországi edzőtáboráról. Ez nem a legjobb ajánlólevél a tavaszra.

- Amikor a dunaszerdahelyi lehetőség, illetve a dubai edzőtábor lehetősége felbukkant, rögtön egyeztettem Csertői Auréllal. A vezető- edző azt mondta, nyugodtan menjek, próbáljam ki magam, nem szenvedek hátrányt, lesz még lehetőségem bizonyítani. Ha a tréner azt mondta volna, hogy hagyjam ki Dubait, és inkább utazzam Törökországba, természetesen a Haladással tartok. Az már valószínűnek tűnik, hogy Törökországról lemaradtam. Most az ifistákkal, illetve az Illés Aka- démia játékosaival tréningezek, valamint egyedül edzek - próbálom formában tartani magam. Ha pedig a csapat visszatér az edzőtáborból, akkor csatlakozom a kerethez. Van még idő a tavaszi rajtig, addig bizonyíthatok az edzőnek.

- Hogyan tovább? Van még ajánlata más külföldi, eseteg magyar csapattól?

- Ezeket az ügyeket a menedzserem, Kiss József intézi, de egyébként nem tudok róla, hogy szóba kerültem volna más csapatoknál sem itthon, sem külföldön. A legfontosabb most az, hogy a Haladás játékosaként a legjobb tudásom szerint felkészüljek a tavaszi szezonra.

- A DAC-tól eddig semmiféle hivatalos ajánlat nem érkezett Andorka leigazolását vagy akár kölcsönvételét illetően, egy faxüzenet, de még egy telefon sem. De természetesen még várunk a dunaszerdahelyiek jelentkezésére - adott helyzetjelentést Dobány Lajos, a Haladás gazdasági ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!