Foci

2009.07.16. 02:28

Andorka Nyíregyházán

Szombathely - A Nyíregyháza NB I-es labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Andorka Péter. A kétszeres NB II-es gólkirály, a Rohonci úti publikum korábbi kedvence hároméves szerződést írt alá új csapatához.

Vas Népe

A Rohonci úton nevelkedett támadó fiatalon vett vándorbotot a kezébe. Volt a Debrecen, a ZTE és a Pécs játékosa, aztán korábbi trénere, Artner Tamás visszacsábította Szombathelyre, az NB II-es Haladásba. Andorka Péter 2006 tavaszán bújt ismét zöld-fehér szerelésbe, kilenc góllal zárta azt a félévet. A 2006/2007-es szezonban a feljutást - adminisztratív problémák miatt - végül elbukó Haladás 66 gólig jutott, ennek majdnem felét, 32 találatot a most 25. életévében járó támadó jegyezte - ezzel kiérdemelte a gólkirályi címet. Andorka lendülete a 2007/2008-as bajnokságban sem tört meg, 22 gólig jutott, és egy újabb gólkirályi cím lett a jutalma, valamint az NB I., hiszen a Haladás feljutott az első osztályba. Az élvonalban azonban már nem kapott sok szerepet a Rohonci úti publikum kedvence. A szurkolók hiába követelték a csapatba, Csertői Aurél egyre kevésbé számított a támadóra: többnyire csereként jutott szóhoz, perceket töltött a pályán, volt, hogy a kispadra sem fért, így egyetlen gólt szerzett. Most nyáron a klub és a labdarúgó közös meg-egyezéssel felbontotta a 2010 nyaráig szóló szerződést - a csatár tehát távozik a zöld-fehérektől.

- Három évre szóló szerződést kötöttem a Nyíregyházával - árulta el lapunknak Andorka Péter. - Nagyon fontos volt számomra az edző személye: új csapatomnál Szentes Lázár irányítja a szakmai munkát, akivel dolgoztam már együtt korábban Szombathelyen és Debrecenben is. Korrekt, felkészült szakembert ismertem meg a személyében.

- Mi történt ön és Csertői Aurél között? Miért lett az ünnepelt kedvencből egyik napról a másikra mellőzött peremember?

- Erről nem szeretnék beszélni. Sajnálom, hogy így ért véget pályafutásom ezen része, de elfogadom, elfogadtam a kialakult helyzetet. Nem akarok sárdobálás közepette távozni Szombathelyről. Nagyon szép három és fél évet töltöttem a városban, igaz, az utolsó idényem nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem - ennek ellenére nem akarok haraggal elválni a klubtól. Egyedül talán az fáj, hogy az NB I-ben igazán már nem kaptam lehetőséget a bizonyításra. Nyíregyházán azzal biztatnak, hogy lesz játéklehetőségem. Nagyon sokat kaptam a szombathelyi szurkolóktól, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni: a számomra legnehezebb időszakban is kitartottak mellettem, biztattak. Úgy távozom a Rohonci útról, hogy megpróbálok csak a sikerekre, csak a szépre emlékezni.

- Az elmúlt időszakban többször szerepelt külföldön próbajátékon. Ausztriai, szlovákiai, izraeli, azerbajdzsáni, ciprusi csapatokról lehetett hallani. Mégis maradt Magyarországon.

- Most nem foglalkoztat a légióskodás. Megpróbálok száz százalékkal a Nyíregyházára koncentrálni. Fizikálisan rendben vagyok, de a meccsrutin nagyon hiányzik, tehát ismét formába kell lendülnöm. Természetesen nem tettem le végleg arról, hogy egyszer majd külföldön futballozzak, de most elsősorban Szentes Lázárnak szeretném bizonyítani, hogy érdemes vagyok a bizalmára.

- Milyen szintű csapatban folytatja pályafutását?

- Ütőképes kis együttes az új csapatom. Nyíregyházán abban bízik mindenki, hogy mi leszünk a bajnokság meglepetéscsapata. Szakmailag nagyon jó összerakott a társaság, és van egy két igazán jó képességű futballistánk. Szerencsére nem kerültem ismeretlen közegbe, jó néhány srácot ismertem már korábbi csapataimból, vagy éppen ellenfélként. Egyelőre tehát bizakodó vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!