Foci

2009.04.11. 07:29

Bajnokaspiránst fogad a Haladás együttese

Szombathely - A bajnoki cím egyik várományosát, a Debrecen együttesét fogadja ma 15 órás kezdéssel a Rononci úti stadionban a Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Kicsit talán gödörben van a Debrecen, hiszen utolsó két idegenbeli meccsét elveszítette: Újpesten 2:0-ra, Zala-egerszegen 2:1-re kapott ki. Azonban a Loki még így is második helyen áll a tabellán (13 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség), mindössze egy ponttal lemaradva a 43 egységgel éllovas Újpest mögött. A hajdúsági csapatnál alapemberek hiányoznak majd a szombathelyi meccsen, Le-andro eltiltás, Demjén Gábor sérülés miatt hagyja ki a találkozót. De kérdéses a beteg Rudolf Gergely és a szintén sérüléssel bajlódó Kiss Zoltán játéka is. A felek legutóbb szeptemberben találkoztak egymással, akkor Deberecenben 2:2 lett a végeredmény - a Haladásból Tóth Péter volt eredményes, Takács Zoltán pedig öngóllal segítette a vasiakat a pontszerzéshez. A hajdúságiak egyébként Bükfürdőn készültek a mai meccsre.

- Nem értek egyet azokkal, akik szerint a Loki gödörben van - szögezte le Csertői Aurél, a Szombathelyi Haladás trénere. - Láttam a Debrecen egerszegi meccsét, lefocizták ellenfelüket, ám a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyták, a ZTE szerencsés körülmények között nyert. A DVSC-nek remek a játékosállománya, összeszokott a gárda, szerintem a bajnoki cím legfőbb várományosa. Abban biztos vagyok, hogy a Loki nekünk ront majd, hiszen minden pontra szüksége van, nem játszhat döntetlenre, kivárásra. Ellenfelünk nyílt sisakos játéka viszont a mi malmunkra hajtja a vizet - biztos, hogy lesznek gólszerzési lehetőségeink. A múlt héten mi otthagytunk két pontot a Vasas otthonában, azt a botlást egy győzelemmel feledtethetnénk. A meccs háromesélyes, nekünk is van esélyünk a három pontra. Molnár Balázs letöltötte eltiltását, visszatér a csapatba. Tóth Péter viszont combsérüléssel bajlódik, ő kihagyja a meccset, Schimmer helyettesíti majd. A várható összeállítás: Rózsa - Csontos, Guzmics, Kuttor, Schimmer - Rajos, Molnár, Vörös - Oross, Kenesei, Sipos.

Zsinórban háromszor
Az újkori magyar futball egyik legeredményesebb csapata a vendég ma délután a Rohonci úton. A Debrecen sorozatban háromszor, méghozzá 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is bajnoki címet nyert. A cívisváros élvonalbeli gárdájánál Magyar Kupa-sikerekben scs hiány: 1999-ben, 2001-ben és 2008-ban is a Loki ünnepelhetett a sorozat végén. Tavaly az MTK mögött csak másodikként zárta a pontvadászatot. A 2008/2009-es bajnoki évadban egyértelműen a bajnoki cím visszahódításának céljával vágott neki a Haladás soros ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!