Foci

2009.10.01. 02:28

Bajnokok Ligája: Magabiztos Bayern győzelem a Viktória ellen

Szombathely - A Viktória FC Szombathely női labdarúgócsapata 5:0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligájában, a 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán.

Balla Emőke

8. perc: Baunach a 16-os jobb oldaláról, majdnem az alapvonaltól a szabadrúgást keresztbe lőtte Bürkihez, aki egy átvétel után hét méterről a jobb alsóba bombázott (0:1).

16. perc: Baunach a 16-os bal sarkáról lőtt kapura, az erős, de középre tartó lövést Szvorda a hálóba ütötte (0:2).

24. perc: Bürki jobb oldali beadását Islacker nyolc méterről kapásból pörgette a bal kapufa mellé.

30. perc: Bürki sarkalta a labdát Islacker elé, aki 15 méterről Szvorda lábai között a hálóba lőtt (0:3).

45. percben: A felívelt labdát Rech hét méterről Szvorda felett fejelte a kapu közepébe (0:4).

48. perc: Marsai jobb oldali szögletét Rácz az ötösről csúsztatta kapura, de Simic a gólvonalon mentett.

50. perc: Marsai 25 méteres középre tartó szabadrúgását biztosan fogta Schmetz.

91. perc: Mayr 14 méterről lőtt a jobb felsőbe (0:5).

A meccs első perceiben óvatosan kezdtek a csapatok, és eleinte a középpályán folyt a játék. Aztán a németek egy szabadrúgás-variációból vezetést szereztek, majd berendezkedtek a Viktória térfelén. Gyors és pontos akciókkal okoztak zavart a hazaiak kapuja előtt, a támadásaik többsége magában hordozta a gólveszélyt, igaz, Szvorda rossz helyezkedése is kellett a második találathoz. A müncheniek a folytatásban sem vettek vissza a tempóból, és egy látványos akcióból tovább növelték előnyüket.

A szombathelyiek erejéből sajnos nem futotta helyzetre. A Viktória játékosai nagyon ijedtnek tűntek, szinte alig hagyták el a félpályát, így a támadók kósza labdaszerzése után sem alakulhatott ki gólszerzési lehetőség, vagy legalább kapura lövés. Ráadásul a félidő vége előtt megszerezte negyedik gólját is a Bayern.

A szünet után harcosabb Viktória lépett pályára, aminek meg is lett az eredménye: Rácz fejesénél csak hajszálon múlt a szépítés. A mezőnyben is többet ütköztek a vasiak, bár a vendégek azért többet birtokolták a labdát. A mérkőzés közben egészen leült. A németek kevésbé összpontosítottak, a vasiak pedig nem tudtak igazi ziccert kialakítani a rivális kapuja előtt. A németek végül a hosszabbítás perceiben állították be a végeredményt.

A német sztárcsapat kissé tartalékosan - tíz játékosa sérült -, de igazolta a várakozásokat. Látványos támadójátékkal már az első fél-időben eldöntötte a párharc sorsát, míg a bátortalan Viktória erejéből csak egy helyzetre futotta. A visszavágót jövő szerdán játsszák Münchenben.Viktória FC Szombathely-FC Bayern München 0:5 (0:4). - Szombathely, 2500 néző, női labdarúgó Bajnokok Ligája, vezette: Zeien (luxemburgi).

Viktória: Szvorda - Kovács E. (Borbély, 63.), Tálosi, Horváth N., Tóth E. Marsai - Megyeri (Tóth K., 76.) - Szarvas (Papp D., 33.), RÁCZ, Tóth G. - Szuh. Edző: Markó Eda.

Bayern: Schmetz - Wenninger (Eder, 67.), RECH, De Pol, BAUNACH - BÜRKI, Wörle, Doppler, Banecki (Eckmann, 67.) - SIMIC, Islacker (Mayr, 54.). Edző: Günther Wörle.

Gólszerző: Bürki a 8., Baunach a 16., Islacker a 30., Rech a 45., Mayr a 92. percben.

Sárga lap: Tóth Enikő a 39., Marsai a 77. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!