Foci

2009.12.04. 13:38

Bundabotrány: két Vasas meccs is gyanús

Két újabb mérkőzés akadt fenn az UEFA monitoringrendszerén. A Soproni Liga augusztus 15-én és november 7-én játszott Kecskeméti TE Ereco-Vasas (5-1), valamint a ZTE-Vasas (4-1) mérkőzéssel kapcsolatban jelzett sárgát, illetve pirosat a rendszer - írja az nso.hu

MTI

Tovább dagad a fogadási botrány. A bochumi ügyészség által nyilvánosságra hozott tizenhárom magyar mérkőzés után - a német állami szervek a csapatokat nem nevezték meg - újabb két összecsapással gyarapodik a gyanús találkozók sora. Noha egyesek szerint a monitoring jelzése semmit sem bizonyít, az MLSZ mégis a Nemzeti Nyomozóirodához fordult, kérve: vizsgálja ki, történt-e visszaélés a mérkőzésekkel kapcsolatosan.

Az MLSZ keddi sajtótájékoztatója után a sportnapilap csütörtöki számában már szűkítette a kört, most pedig kiderült, hogy a Vasas két gólgazdag bajnokija a gyanús. A ZTE-Vasas (4–1) és a Kecskemét-Vasas (5–1) előtt mutatott furcsa fogadásokat a rendszer, de mivel az angyalföldi együttes kétszer is érintett, ráadásul mindkét alkalommal súlyos vereséget szenvedett, alighanem inkább ott vizsgálódik majd a hatóság. Bár Helmeczy László, az MLSZ alelnöke sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta információkat, úgy tudni, hogy a szövetség ezt a két meccset jelezte „gyanúsként" a Nemzeti Nyomozóirodának.

- Nem szeretnék a dolgok elébe menni, hiszen hozzánk semmiféle hivatalos megkeresés vagy irat nem érkezett - válaszolta az angyalföldi klub első embere a Nemzeti Sportnak. - Mendemondák, azaz egy gép adatai alapján nem szeretnék senkit megvádolni, így számomra még nincs ügy. Egyébként pedig végtelenül csalódott lennék, ha bármelyik futballistánkról kiderülne, hogy csalt, bundázott vagy pénzt fogadott el. Ezzel nemcsak a klubot, de a szurkolókat is becsapná és szembeköpné. Természetesen ha bármi kiderül, annak súlyos következményei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!