Foci

2009.07.17. 02:26

Csendes volt a készülődés Borasban

Biras - Csendesen, nyugodtan telt a szombathelyi futballisták napja Borasban, az esti Európa-liga mérkőzés előtt.

Tóth Gábor

Csütörtökön hűvös, szeles reggelre, szemerkélő esőre ébredtek a Haladás-futballisták. Érdekes, hogy az Elfsborg- Haladás mérkőzéssel egyáltalán nem foglalkoztak a svéd újságok - igaz, kifejezetten sportlapra nem akadtunk. Ugyanakkor a hétközi bajnokikat és a hét végén esedékes derbiket bő terjedelemben tálalták. A Kalmar szerdai, debreceni vereségét is csupán 30 sorra méltatták a helyi zsurnaliszták. A hotelban azonban szórólapon reklámozták az Elfsborg soron következő meccseit, köztük a Haladás ellenit is - a mérkőzésekre egységesen 80 korona a belépő.

Reggeli után a játékosok szabadprogramot kaptak, néhányan elindultak felfedezni a várost, a többség azonban - talán a hűvös idő miatt - a szobájában maradt. Délelőtt megjelentek az első vasi szurkolók is Borasban. Ebéd után Németh Zoltán pályaedző fél- órányi sétára küldte a fiúkat - ekkor már verőfényes napsütésben pompázott a város. Ugyanakkor futball-láz egyáltalán nem tombolt Borasban. A délutáni csendespihenőt követően, 16.30 után indult el a Haladást szállító busz a Boras Arenába. A játékosok felpakolták csomagjaikat is, hiszen a mérkőzés után már nem a hotel, hanem a repülőtér volt a célpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!