Foci

2006.08.28. 02:27

Csillagok útján

Monte-Carlo, Budapest (mti) - Puskás Ferenc lábnyoma is felkerül a Bajnokok Sétányára. A legendás focista méltó társak közé kerül.

Mórocz Zsolt

A ma délutáni ünnepélyes ceremónián Puskás Ferenc lábnyomát is elhelyezik a monte-carlói Bajnokok Sétányán, amelyen a labdarúgás történetének kiemelkedő alakjai kap- nak helyet. A hollywoodi mintára életre hívott csillagok útját a Golden Foot (Aranyláb) díjat alapító La Gazzetta dello Sport című olasz újság és a monacói székhelyű World Champions Club hozta létre, s eddig olyan volt és jelenlegi játékosok helyezték el rajta lábnyomukat, mint Roberto Baggio, George Best, Alfredo di Stéfano, Eusebio, Diego Maradona, Michel Platini vagy Pavel Nedved és Andrij Sevcsenko. Az Aranycsapat legendás csatára betegsége miatt nem tud személyesen jelen lenni az eseményen, így a szervezők már korábban, Budapesten levették a mintát a lábáról. Az ünnepségen Szöllősi György újságíró, a Puskás Ferenc életéről készült könyv szerzője képviseli az egykori klasszis futballistát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!