Foci

2012.07.02. 12:41

EB 2012: Platini büszke az Európa-bajnokságra

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke büszkén nyilatkozott a vasárnap véget ért lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságról.

MTI

"Egy fantasztikus tornán vagyunk túl, mely sokáig élni fog az emlékezetünkben - idézte az UEFA hivatalos honlapja Michel Platinit. - A legfontosabb, amit érzek, az a büszkeség. Felejthetetlen három héten vagyunk túl. Ukrajna és Lengyelország megmutatták, hogy képesek megrendezni egy ilyen nagy tornát, és hogy Kelet-Európában is létezik jó futball. A két nép hatalmas lelkesedéssel állt az Európa-bajnoksághoz, amely jelentős örökséget hagyott mindkét országban."

"Az Eb megmutatta, milyen minőségi és változatos kontinensünk labdarúgása. Kiváló támadófutball, szép megmozdulások, sok gól. Érvényesült a fair play, és kiváló játékvezetői teljesítményeket is láthattunk" - tette hozzá a francia sportvezető.

Platini külön gratulált a két házigazda szövetség elnökének, Grzegorz Latónak (Lengyelország) és Grigorij Szurkisznak (Ukrajna).

"Hálásak vagyunk az UEFA-nak, amiért megadta nekünk a lehetőséget, hogy megrendezzük ezt a tornát - mondta Lato. - A két ország összefogott, és együtt sikeresen megrendeztük az Európa-bajnokságot. Sport- és társadalmi szinten egyaránt nagy ugrás és fontos tapasztalat volt ez nekünk."

"Történelmi jelentőségű, hogy a keleti régió rendezhette a tornát. Megmutattuk, hogy otthon vagyunk Európában - nyilatkozta Szurkisz. - Ez a torna a két nép jövendő generációinak is hasznos örökség: a számos infrastrukturális fejlesztés jótékony hatásait még ők is élvezni fogják."

Platini a következő, franciaországi Eb-vel kapcsolatban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a bővített 24 csapatos kontinensviadalon nagyobb lesz majd "az öröm, mert több ország vehet részt az Eb-n".

Az UEFA elnöke hétfőn újra megerősítette, hogy azt tervezi, 2020-ban nem egy vagy két ország, hanem szerte Európában számos város rendezi majd meg a kontinensviadalt.

"Egyeztetni fogunk a nemzeti szövetségekkel azért, hogy nyolc esztendő múlva egész Európa részt vegyen a rendezésben" - mondta Platini.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!