Foci

2009.02.06. 03:27

Egy pontra a célkitűzéstől

<b>Bük </b> - Tavaly nyáron szinte teljesen új csapatot kellett építenie az NB III-as Bük trénerének, Németh Józsefnek. Az előző szezonbeli gárdából mindössze négyen maradtak hírmondónak.

Pum András

Szinte a nulláról indultak a nyáron a bükiek, Csókán, Gyuráczon, Dalloson és Vinkovicson kívül senki sem maradt az első csapat keretéből, többek között távozott a Bakony-csoport gólkirálya, Koronczai Ottó is. A piros-fehérek elsősorban fiatalokat szerződtettek a helyükre, ennek tükrében az őszi 12. helyezés megbecsülendő produkció.

-Kevés időnk maradt a felkészülésre, mire összeállt a csapat, már el is kezdődött a bajnokság - mondta Németh József. - Emiatt konkrét célt a vezetők nem is tűztek ki az együttes elé, magunk között azonban az első tíz közé taksáltuk a csapatot. Egy pont híján ugyan, de ettől az elvárástól egyelőre elmaradtunk. Pedig annak ellenére is jól kezdtük a bajnokságot, hogy mint említettem, nem sok időnk maradt az összecsiszolódásra. A nyerhető meccseket hoztuk, és az esélyesebb csapatok ellen is helytálltunk, gondolok itt a hévízi tisztes 3:1-es vereségre, vagy a mosonmagyaróvári 1:1-re - mindkét helyen elnyertük a nézők szimpátiáját. A legjobban a Tapolca elleni 6:1-es győzelem alkalmával muzsikált a csapat, ezt követően viszont fokozatosan leeresztettünk. A répcelaki 1:1-es meccsen már döcögött a gépezet, utána pedig otthon 3:0-ra kikaptunk a Celldömölktől. Ekkor szeptember közepén jártunk, és mivel ez idő tájt Pikácson, Mesteren és Steineren kívül már valamennyi játékosom a különböző iskolapadokat koptatta, egyre kevesebben tudtak edzésre járni. Sajnos ez a továbbiakban meglátszott az eredményeinken. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemel-ni a fiúk közül, ha nyertünk, csapatként nyertünk, ha veszítettünk, együtt veszítettünk. Szegény embert még az ág is húzza, egyik rutinos játékosunk, Steiner Zsolt a 13. fordulóban a Lipót elleni 1:0-s vereség alkalmával piros lapot kapott, így az utolsó két meccsen eltiltása miatt nem játszhatott - az eredmény újabb két zakó. Ezeken a meccseken is kiütközött az egyébként ügyes fiatalok rutintalansága, elsősorban keménységben és helyzetkihasználásban kell javulniuk a tavasszal. Optimista vagyok a jövőt illetően, hiszem, hogy a bajnokság végén az első tíz között leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!