Foci

2009.09.30. 15:54

Európa Liga: edző nélkül utazik a Hertha Portugáliába

Berlin - A Hertha nincs könnyű helyzetben, de most már a játékosoknak kell bizonyítaniuk - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Dárdai Pál, a berliniek magyar válogatott labdarúgója.

MTI

Dárdai - aki az interjút követően csapatával a portugál Sporting Lisboa elleni Európa Liga-mérkőzésre utazott - utalt arra: Lucien Favre edző menesztése után a játékosok számára - úgymond - már nincs alibi. "Most már nekünk kell produkálni valamit" - fogalmazott a 33 éves magyar középpályás, aki változatlanul a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence. A csütörtöki kupatalálkozó, illetve a Hamburg elleni hétvégi bajnoki mérkőzés kapcsán Dárdai utalt arra, hogy a csapat két rendkívül fontos megmérettetés előtt áll. "Illene jól szerepelnünk" - jelentette ki, hangsúlyozva: a bajnoki táblázat végén kullogó Hertha nehéz helyzetben van, hét forduló után mindössze három ponttal rendelkezik csak. "Ebből a szempontból mindegy, hogy ki lesz az edző, most tréner nélkül is mindenkinek a játékosokon van a szeme" - fűzte hozzá.

"Együtt toltuk el és együtt kell rendbe hoznunk a dolgokat" - jelentette ki az MTI-nek Dárdai, elismerve, hogy ez nem lesz egyszerű. "Három pontunk van, még legalább négy meccset meg kell nyernünk, hogy a téli szezont legkevesebb 15 ponttal zárjuk" - értékelte a magyar labdarúgó a pillanatnyi helyzetet, hangsúlyozva, hogy a sorozatos és nagy gólarányú vereségek után most mindenképp győzelemre van szükség. A vereségek, illetve az utolsó hely kapcsán Dárdai jelezte, hogy a Hertha nagyon meggyengült az elmúlt szezonhoz képest. Olyan játékosok távoztak, akiket európai szinten is jegyeztek - jelentette ki, emlékeztetve, hogy a szerb válogatott Mirko Pantelic, az ukrán válogatott Andrej Voronyin és a horvát válogatott Josip Simunic hagyta el az együttest "Ennyire azonban nem rossz a csapat, hogy ilyen kevés pontunk legyen" - fűzte hozzá, utalva arra, hogy több esetben csak nagyobb lelkesedésre, illetve harcosságra lett volna szükség. Dárdai arra számít, hogy az elkövetkező napokban meglesz az új edző. Ugyanakkor nem akart találgatásokba bocsátkozni azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, amelyek szerint mások mellett Lothar Mattha:us, Jürgen Klinsmann  vagy épp a csapatot 2004-ben hasonló helyzetben egyszer már megmentő Hans Meyer neve is ott van a kalapban. "Biztos vagyok abban, hogy egy karizmatikus, jó nevű edzőt hoznak ide" - jelentette ki a Herthánál immár 13 éve játszó Dárdai Pál, aki reményét fejezte ki, hogy az új trénerrel "mielőbb kikerülnek a gödörből."

A játékos elmondta: hétfőre szól a meghívó a magyar válogatott felkészülésére a Portugália, illetve az azt követő Dánia elleni találkozóra. "A matematikai esély megvan, de mindenekelőtt tisztes helytállást várok" - hangsúlyozta az MTI-nek Dárdai. "Ha valahol pontot vagy pontokat tudunk elcsípni, arra már lehet a jövőt építeni, a csapattal, a magyar publikummal és Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!