Foci

2009.07.17. 02:29

Európa Liga: háromgólos hátrányban a Haladás

Boras - A Haladás labdarógócsapata 3:0-ra kikapott Svédországban, az Elfsborg vendégeként az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén.

Tóth Gábor

A Haladást szállító busz 17 óra után gördült be a Boras Arenába. A szombathelyiek megrökönyödésére a svédek megöntözték a műfüves pályát. Jó háromnegyed óráig zuhogott a víz, egyetlen (mű)fűszál sem maradt szárazon. 18 óra után elkezdtek szállingózni az Elfsborg-szurkolók, s csendesen nézelődtek. Nem úgy, mint a hangorkánnal bevonuló mintegy 120-130 Haladás-drukker. A meccs kellemes időben, jó hangulatban kezdődött - ám bántóan kevesen voltak a szép stadionban.

4. perc: Egy villámgyors támadás végén Ericsson játszotta magát tisztára, majd 14 méterről, középről, eleresztett egy bombát. A jobb felső sarokba tartó löketet Rózsa bravúrral hárította.

32. perc: Érkezett a sokadik beívelés balról, a labda furcsán irányt váltott, majd megpattant a menteni igyekvő Tóth Péteren. A labda a kapu bal alsó sarkába tartott, ám Rózsa valahogyan odaért, és menteni tudott.

35. perc: Remek Haladás kontra! Skriba iramodott meg egy labdával, rávezette Lucicra, majd szöktette az akciót jobbról kísérő Oross. A csatár bevitte a 16-oson belülre a labdát, majd keresztbe passzolt, ám hosszú oldalon bevetődő Skriba egy hajszállal lemaradt a labdáról.

42. perc: Erikkson fejelt közelről, centikkel a bal felső sarok mellé.

61. perc: Jobbról, középről íveltek fel egy szabadrúgást a hazaiak. A labda átszállt a kapu előtt tömörülőkön, ám az alapvonalról visszafejelték, középen érkezett Keene, és az ötösről a felső lécre bólintotta a labdát, a kipattanó viszont éppen Svensson elé került, aki két lépésről bólintott a kapuba (1:0).

66. perc: Egy gyors Haladás-kontra végén Skriba passzolta ki a labdát balra, Nagy Gábornak, aki azonban elkapkodta a lehetőséget, 14 méterről, senkitől sem zavartatva csúnyán fölé durrantott.

75. perc: Ishizaki elé pattant egy rövid felszabadítás, aki kissé balról, 17 méterről bombázott kapura, a labda végül a felső lécen csattant.

83. perc: Ishizaki cselezte át magát több védőn, majd balról, hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2:0).

89. perc: Ishizaki passzolt vissza középre balról, az alapvonalról, középen érkezett Avdic, és három méterről a kapuba passzolt (3:0).

Remek tempóban kezdődött a meccs, és remek hangulatban a svéd szurkolók minden egyes szép megmozdulást megtapsoltak, a Hali-drukkerek pedig fáradhatatlanul nótáztak. A hazaiak rögtön átvették az irányítást, gyorsan járatták a labdát, sokat mozogtak - ráadásul Rózsát is becsülettel tornáztatták. Rendre a szombathelyi térfélen pattogott a labda, rengeteg szögletet, szabadrúgást harcoltak ki az agresszív svédek. Ahogyan teltek a percek, úgy fokozta a nyomást az Elfsborg: pillanatokra is nehezen tartotta meg a labdát a Haladás. Foggal-körömel védekeztek a szombathelyiek, de a félidő hajrájára kiszabadultak a szorításból. Ügyesen tartották a labdát, és kiharcoltak néhány szabadrúgást. Ennek ellenére a skót játékvezető félidőt jelző sípszava jókor jött - a Haladás szempontjából.

Fordulás után is az Elfsborg diktálta a tempót. De úgy tűnt, hogy a hazaiak ezen az estén nem tudnak Rózsa kapujába találni, ám a 61. percben megtört a jég: az Elfsborg sztárja, Svensson két méterről nem hibázott. A svédek a vezető gól megszerzése után sem álltak le, érezhető volt, szeretnék már Borasban eldönteni a továbbjutás sorsát. És a Haladás nem bírta a nyomást, a hajrában még szerzett két gólt az Elfsborg.

Teljesen megérdemelten nyert az Elfsborg. A svédek végigtámadták a meccset, rengeteg helyzetet alakítottak ki, akár több gólt is szerezhettek volna. A Haladás futballistái becsülettel küzdöttek, de csak a védekezésre futotta az erejükből Nehéz lesz a visszavágó...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!