Foci

2012.05.02. 02:28

Futsal: az alapszakaszt vereséggel zárta az Admirál

Idegenbeli vereséggel zárta az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszát az Admirál-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Üllő FC Cső-Montage- Amrirál-Haladás VSE 5-0 (1-0). - Budapest, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Farkas, Antal, Baghy.

Üllő: LAUCSEK - SZALAY, Mezőfalvi, Bánfalvi, TAKÁCS. Csere: Klacsák, Wimmer, KRIZBAI, Magyar, Rajnay, Lantos, Reveland. Edző: Tóth Miklós.

HVSE: Németh K. - Jáger, Kádas, Póta, Németh P. Csere: Kurán, Kottán, Halmos, Czeglédi, Horváth P., Bogyó. Edző: Pálmay Tamás.

Gólszerzők: Takács a 18. és a 35., Krizbai a 30., Lantos a 31., Bánfalvi a 37. percben.

Bár az eredmény nem ezt sejteti, a szombathelyiek egészen jól játszottak. Agresszívan, jól kezdtek, uralták a meccset, rengetet helyzetet kidolgoztak, ám nem tudtak a kapuba találni. Sőt, a félidő lefújása előtt a szerencsés hazai gárda megszerezte a vezetést. Fordulás után sem változott a játék képe, az Admirál rohamozott, a fővárosi együttes pedig kontrázott - utóbbi taktika bizonyult eredményesebbnek.

- Sajnos a számtalan lehetőségünkből egyet sem tudtunk gólra váltani, így a helyzeteivel jobban sáfárkodó Cső-Montage megérdemelten nyert. Az volt az érzésem, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem tudunk gólt szerezni. Nagyon nem volt szerencsénk - értékelt az Admirál trénere, Pálmay Tamás.

Az alapszakasz véget ért, az újonc Haladás elérte a célját, megőrizte élvonalbeli tagságát, ugyanis a 7. helyen zárt, készülhet a felsőházi rájátszásra. Az ellenfél a kupagyőztes, a folytatásnak a második helyről nekifutó, bajnoki címért hajtó Berettyóújfalu lesz. A párharc az egyik fél két győzelméig tart. A csapatok először csütörtökön (19.30) Berettyóban csapnak össze, majd május 7-én, hétfőn (18.15) Szombathelyen lesz a visszavágó - az esetleges harmadik mérkőzés időpontja még nincs meg.

- A lehető legrosszabb ellenfelet fogtuk ki - vélekedett Pálmay Tamás. - Berettyóújfalu nagyon messze, a román határ mellett van. Hosszú, költséges lesz az utazás, ráadásul különböző problémák miatt csak csütörtökön szállhatunk buszra. Ellenfelünk egy komoly terveket szövögető, nagyon erős csapat, de szeretnénk tisztességgel helytállni, megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!