Foci

2009.06.02. 02:28

Gyorsan eldőlt a rangadó: öt góllal verte a Viktória a Ferencvárost

Szombathely - Rangadónak indult, sima mérkőzés lett belőle: a Viktória FC Szombathely női labdarúgócsapata 6:1-re nyert a Ferencváros ellen.

Vastag Nándor

4. perc: Szarvas a bal oldali szögletet kapura csavarta, a labda az ötösre érkezett, majd akadálytalanul pattogott a bal alsó sarokba (1:0).

8. perc: Bal oldali szöglet után egy vendégvédő középre fejelte a labdát, amit Marsai a 16-osról egyből kapura emelt. A játékszert Németh a felső lécre ütötte, ám a kipattanót Tálosi közelről a hálóba stukkolta (2:0).

42. perc: Németh rossz kirúgását Szuh csípte el, 18 méterről kapura emelt, de a felső lécről a gólvonal elé pattant a labda. Demeter próbált felszabadítani, de Tóth Gabriella lecsapott a labdára és 14 méterről az üres kapuba lőtt (3:0).

49. perc: Jobb oldali beadásra Tóth Gabriella nagyon jól érkezett, és nyolc méterről a kapu bal oldalába emelt (4:0).

67. perc: Tóth Gabriella labdaszerzés után betört a 16-oson belülre, és 10 méterről a bal alsóba gurított (5:0).

85. perc: Szuh lépett ki a védők közül, és hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (6:0).

88. perc: Csiszár a 16-osról a kapu jobb oldalába lőtt (6:1).A bajnokságot vezető Viktória és a harmadik FTC rangadója korán eldőlt. A szombathelyiek alig 10 perc után kétgólos előnybe kerültek. Végig irányították a játékot, a félidő előtt nem sokkal hatalmas védelmi hibából növelték fórjukat. A szünet után újabb gyors gólt szereztek a hazaiak és ez-után már csak a győzelmük aránya volt kérdéses.

A mesterhármast szerző Tóth Gabriella vezérletével megérdemelten nyert a magabiztos Viktória a gyengén játszó Fradi ellen, és továbbra is négy ponttal vezet az MTK előtt.

Markó Edina: - A vártnál könnyebben nyertünk. Nem nyugodhatunk meg, de a győzelem erőt kell hogy adjon a hátralévő három fordulóra.

További eredmények: MTK-Győri ETO 2:0, Nagykutas-Femina 1:3, PVSK- Győri Dózsa 0:6.Viktória FC Szombathely-Ferencvárosi TC 6:1 (3:0). - Szombathely, 150 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tuczai.

Viktória: Szvorda - Borbély, Tálosi, Horváth N. - Kovács E., MEGYERI, RÁCZ (Pas, 77.), Marsai - Szarvas (Papp D., 62.), Szuh, TÓTH G. (Várkonyi, 74.). Edző: Markó Eda.

FTC: Németh J. - Tóth B., Fülep, Demeter (Csiszár, 46.), Terdik - Nagy V. (Szabó A., 46.), Gál, Krenács, VÍG - Zágor (Fábián, 77.), Dörömbözi. Edző: Kaszás Pál.

Gólszerző: Szarvas a 4., Tálosi a 8., Tóth G. a 42., a 49. és a 67., Szuh a 85., illetve Csiszár a 88. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!