Foci

2009.06.24. 02:29

Haladás: Karpati Lviv és a Besztercebány elleni edzőmeccsek a héten

Szombathely - Pörögnek az események a Rohonci úton: a héten két edzőmeccs vár a Haladásra, és hamarosan jönnek az Európa-liga mérkőzései is.

Tóth Gábor

- Megpróbáljuk értékesíteni nemzetközi mérkőzéseink közvetítési jogait - fogalmazott a Haladás klubmenedzsere, a svájci sorsolásról éppen hogy visszatérő Tóth Miklós. - A klub rendelkezik a közvetítési jogokkal, várjuk az ajánlatokat, azzal a televíziós társasággal csapunk majd egymás tenyerébe, amelyik több pénzt ígér. Ugyanakkor azt azért elmondanám, hogy ma Magyarországon nem könnyű értékesíteni a tévés jogokat. Ráadásul azzal is tisztában vagyunk, hogy egy kazah ellenfél nem csábítja tömegével a szurkolókat a televíziókészülékek elé. Svájcban egyébként tárgyalóasztalhoz ültünk a Global Sportnet képviselőivel is - ez a cég kötött szerződést még 1996-ban a Haladás VFC-vel a csapat nemzetközi mérkőzéseinek közvetítéséről. Ismertettük tárgyalópartnerünkkel, hogy az a sportszervezet, amellyel ők aláírták a kontraktust, már jogutód nélkül megszűnt. A német cég képviselői megértették, elfogadták az indokainkat, és biztosítottak minket arról, hogy az első Európa-liga meccsünkért nem is jelentkeznek be. Persze azt is elmondták, hogy az ügyvédeikkel azért áttanulmányoztatják az iratokat, és majd értesítenek minket a fejleményekről.

A kazah FC Irtis Pavlodar gárdája elleni Európa-liga mérkőzésre készülő Haladás futballistáira a héten két edzőmeccs vár. Ma, 18 órás kezdéssel az ukrán első osztályban szereplő Karpati Lviv lesz a zöld-fehérek ellenfele. A mérkőzést eredetileg a Rohonci úton rendezték volna, ám a sok eső miatt felázott a talaj, így több mint valószínű, hogy az Illés Akadémia ad otthont a derbinek.

Szombaton 17 órakor a szlovák élvonalbeli Besztercebánya vendégeskedik Szombathelyen - azt majd az időjárási viszonyok döntik el, hogy hol lesz a találkozó. A jövő héten nincs felkészülési mérkőzés, július 2-án, csütörtökön ugyanis már az Irtis gárdája lép pályára a Rohonci úton.

A Haladásnál tréningező bőcsi Irhás Ignác pályára lép az edzőmeccseken, az Üzbegisztánban próbajátékon levő Vörös Pétert viszont szerdán nem láthatják a szurkolók. Minimális az esély a két erősítésként kiszemelt focista, a gyirmóti Laki Balázs és az ajkai Pákai Gergely játékára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!