Foci

2012.06.12. 08:39

Hamar László: érthetetlen az öt játékvezető szerepe

Tizenhat esztendővel ezelőtt a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében magyar hármas dirigált. Hamar László a trió tagja volt.

Napló

Hamar László játékvezetői szempontból értékelte az Európa-bajnokságon eddig látottakat.

– Érthetetlenül állok az öt bírós rendszer előtt – jelentette ki a sportember. Nézem a viszszajátszást és azt látom, hogy az alapvonali asszisztens leguggolva fürkészi az eseményeket, az orra előtt löki ki a támadó a labda alól a védőt és természetesen semmi nem történik. A másik esetben a kapu előtti komoly bunyókat is tovább engedik. A kérdés, hogy ha ez megtörténhet, akkor mi szükség az alapvonalon lévő emberre? A nyitómérkőzés mindig nehéz, hiszen a kollégák fejét napokon keresztül teletömik azokkal az elképzelésekkel, melyeket szeretnének a sportág vezetői megvalósíttatni. Ezután nem csoda, hogy a spanyol játékvezető is belecsúszott hibákba, mert saját stílusa mellé kapott egy hatalmas adag utasítást. Szerintem a rend később helyreáll, szépen apránként kialakul játékvezetői szempontból is minden. Úgy látom, hogy most a játékosok védelme az első számú cél, a sérülés szempontjából veszélyes megmozdulásokat szigorúan büntetik a bírák, és ez így helyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!