Foci

2009.03.09. 03:29

Három pontot szerzett a Haladás a Nyírségben

<b>Nyíregyháza</b> - Idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Két elmaradt meccs után a zöld-fehérek Nyírgyházán léptek pályára, és nyertek 2:0-ra.

Vas Népe

A nyíregyházi pálya talajával nem volt gond, viszont az erős szél rányomta bélyegét a játékra. Ezt használhatta volna ki az első félidőben távoli lövésekkel a Szpari, ám nem igazán láthattunk ilyet. Egyébként a hazaiak léptek fel támadólag, a vendégek nem röstellték, kimutatták: masszív védekezésre és kontrákra készültek. Zabosék birtokolták többet a labdát, ám ez a fölény az eredményben nem mutatkozott meg. Igazából szünet után sem változott nagyot a játék képe, ám ahogy teltek a percek, úgy érezhette egyre inkább nyeregben magát a vasi alakulat. Főként, amikor az egykoron nyíregyházi színeket is magára öltő Sipos Norbert betalált volt csapata kapujába. Ezt követően már minden a vasiak óhaja szerint alakult, ráadásul Kenesei büntetője végképp eldöntötte a három pont sorsát. A szombathelyiek csak rövid ideig futballoztak fölényben, de villámgyorsan, remekül kontráztak - a taktikájuk pedig bevált.

A mérkőzés után sokan nehezteltek Kassai játékvezetőre, jött a hangos fütty, néhányan pedig műanyag flakonokat, szotyis zacskókat dobáltak a levonuló sípmester felé.

Nyíregyháza Spartacus-Szombathelyi Haladás 0:2 (0:0). - Nyíregyháza, 2000 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kassai.

Spartacus: Lazareanu - Perényi, Mboussi, Goia, Cornaci - Zabos (Szilágyi, 78.), Mczér, Imediashvili - Sztojkov, Dosso (Apostu, 57.), Ramos (Majoros, 59.). Edző: Révész Attila.

Haladás: Rózsa - Csontos, Guzmics, Balassa, Tóth P. - Rajos (Simon A., 82., Tóth N., 87.), Molnár, Vörös - Oross, Kenesei (Andorka, 80.), Sipos N.. Edző: Csertői Aurél. 

3. perc: Perényi - kihasználva a szelet - szögletből majdnem becsavarta a labdát a hosszúba, ám Rózsa bravúrral szögletre tenyerelte.

31. perc: Perényi jobb oldali szögletét követően Goia 10 méterről fejelt kapura, a gólvonal előtt Cornaci még sarokkal próbálta besegíteni a kapuba a labdát, de Rózsa ismét résen volt.

52. perc: Kassai jótékonykodott a Haladással, szabadrúgást kaptak a vendégek. Sipos 30 méterről ívelt kapura, a labdát mindenki elvétette, így az a megrökönyödött Lazareanu mellett a kapu jobb oldalában kötött ki (0:1).

75. perc: Sipos ugratta ki Keneseit, akit Goiai lerántott a 16-os vonalánál. A védő pirosat kapott, Kassai büntetőt ítélt. A labdát Kenesei a jobb sarokba lőtte (0:2).

93. perc: Vörös 17 méterről ellőtt szabdrúgása a felső lécet súrolta.

Gólszerzők: Sipos az 52., Kenesei (11-esből) a 75. percben.

Sárga lap: Mboussi a 13., Perényi a 43., illletve Andorka a 86. percben.

Kiállítva: Goia a 75., Mboussi a 91. percben.

Révész Attila: - Az első félidőben nem voltunk eléggé agresszívak, és a szél segítségét sem tudtuk kihasználni. Szünet után is mentünk előre, sajnos újra két pontrúgásból kaptunk gólt. A vereség ellenére nem neheztelek a játékosokra, hiszen mentek, próbálkoztak, de játékban hiába voltunk ott, gólszerzésre most sem futotta. Márpedig ezt a játékot gólra játsszák.

Csertői Aurél: - Az Újpest elleni meccset megnézve agresszív játékot vártam a hazaiaktól, akik most kicsit gyengébben futballoztak. Nagyon örülök a győzelemnek. Véleményem szerint kondicionálisan is felülmúltuk a nyíregyháziakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!