Foci

2009.03.23. 03:29

Kiharcolt három pont: Haladás győzelem Siófokon

Siófok - A labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Siófok vendégeként a 92. percben szerzett Vörös-góllal győzött a büntetőt is hibázó Haladás.

Balla Emőke

8. perc: Sipos jobb oldalról belőtt labdájára a kaputól 13 méterre, háttal álló Kenesei, valamint Eugene egyszerre mozdult, a siófoki védő felrúgta a csatárt. A büntetőt a sértett gyengén, a kapu bal oldala felé helyezte, Milinte biztosan fogta a lövést.

18. perc: Hegedűs jobb oldali, hét méteres, rövid sarokra tartó lövését nagy vetődédéssel tolta szögletre Rózsa.

22. perc: Rajos jobb oldali beívelését Hegedűs elvétette, az érkező Vörös kilenc méterről magasan a léc fölé lőtt.

38. perc: Oross került nagy helyzetbe a kaputól tíz méterre, ám addig forgolódott, amíg a kirohanó Milinte mellett a bevetődő Sütőbe lőtt.

43. perc: Vörös bal oldalról elvégzett szabadrúgását a kaputól nyolc méterre álló Kenesei csúsztatta kapura, Milinte bravúrral védte a jobb sarokba igyekvő fejest.

53. perc: Tusori jobb oldali beívelését Magasföldi nyolc méterről alig fejelte fölé.

71. perc: Vörös-Kenesei összjátékot követően a csatár hét méteres, jobb sarokra tartó lövését hárította Milinte.

92. perc: Kenesei 19 méteres szabadrúgását Milinte Vörös elé öklözte, aki egy védővel a nyakán, nyolc méterről a kapu jobb oldalába gyötörte a labdát (0:1).

Gyér érdeklődés mellett, de a mintegy 80 Haladás-szurkolónak köszönhetően remek hangulatban, nagy iramban kezdtek a csapatok. A vasiak már az első perctől kezdve kapujukhoz szögezték a siófokiakat, és ha Kenesei a büntetőnél jobban céloz, hamar vezetést is szerezhettek volna. A kihagyott tizenegyes nem zökkentette ki ritmusából a Haladást, a hazaiak térfelére koncentrálódott a játék, a somogyiak elsősorban beíveléseikkel okoztak némi zavart a vendégvédelemben. 

Szünet után átvette a játék irányítását Aczél Zoltán csapata, igaz, a félidő derekáig tartó mezőnyfölényük komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. A hajrában ismét rákapcsoltak Rajosék, de a hősiesen védekező sárga-kékek védelmén nem találtak fogást. Már mindenki elkönyvelte a döntetetlent, amikor a meccs utolsó mozzanatából Vörös megszerezte a Haladás győzelmét jelentő gólt. A rengeteg helyzetet elpuskázó szombathelyiek szerencsés körülmények között, de megérdemelten nyertek.

Aczél Zoltán: - Az első félidőben a Haladás több góllal is vezethetett volna. Bosszantó, hogy akkor kaptuk a gólt, amikor többet birtokoltuk a labdát, ráadásul korábban négy hasonló szabadrúgás-szituációt kivédekeztünk.

Csertői Aurél: - A kihagyott büntető nem fogta meg a csapatot, mentünk előre, helyzeteket dolgoztunk ki. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!