Foci

2009.09.26. 02:28

Már a Bayern ellen készülnek

Szombathely - A Viktória FC Szombathely női labdarúgócsapata a hétvégén nem játszik NB I-es mérkőzést, hanem már a Byern München elleni Bajnokok Ligája találkozóra készül.

Vastag Nándor

A hétvégén a női NB I. ötödik fordulója következik, ám a Viktória nem lép pályára, a Fradi elleni vasárnapi és a Femina elleni jövő szombati mérkőzését is elhalasztotta. A szombathelyiek azért kértek halasztást, mert az elmúlt napokban Tálosi Szabina, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella, Tóth Alexandra, Papp Eszter és Szuh Erika a felnőtt, Marsai Nikolett és Papp Dóra az U19-es válogatottban szerepelt, így a teljes keret csak tegnap óta készül a szeptember 30-ai (szerda), Bayern München elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzésre.

- A válogatottba meghívott nyolc játékos múlt csütörtök óta nem edzett együtt a csapattal, ráadásul két nappal ezelőtt mindkét nemzeti együttes fontos mérkőzést játszott - mondta Markó Edina, a vasi csapat edzője. - Megterhelő sorozat lett volna szombaton bajnokit, szerdán BL-meccset játszani, utóbbi nem is akármilyen erőpróba lesz fizikálisan. Szükségünk van tehát egy kis pihenésre - a válogatottak pénteken könnyített edzést végeztek -, s ami fontosabb, így elég időnk lesz a felkészülésre. Elsősorban a csapatjátékot akarjuk pontosítani a hétvégén, egy-két taktikai elemet is gyakorolunk majd, de speciálisan hétfőtől készülünk a Bayern München ellen. Felvételt már láttam a német csapatról, de egy anyagot még várok a játékáról. A mostani Bundesliga fordulóban ugyanis azzal a Crailsheimmel játszik, melynek tagja a válogatott Gáspár Cecília. A középpályás csapata segítéségével készít egy elemzést, amit remélhetőleg hétfőn már használhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!