Foci

2009.03.04. 03:29

Már a továbbjutás a tét a Ligakupában

Szombathely (tg) - A negyeddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Ligakupa. A Haladás ma, 17 órás kezdéssel a Pécs otthonában lép pályára.

Tóth Gábor

A pároscsata első felvonását Pécsett rendezik. A házigazda egyetlen NB II-es csapatként jutott be a legjobb nyolc közé - csoportjában az Újpest mögött, ám megelőzve a Kaposvárt, a ZTE-t, a Paksot és a Dunaújvárost. A PMFC egyébként második helyen áll az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában, ám egyételműen a bajnoki cím esélyese, a télen is több játékost igazoltak. Míg a pécsiek jobbára az első csapatukat szerepeltették eddig a sorozatban, addig a zöld-fehérek a cseresorukkal, illetve sérülésből lábadozó, valamint fiatal futballistákkal jutottak idáig.

- Nehéz ellenfél vár ránk, hiszen a Pécs egy NB I-es kerettel rendelkező csapat, és bizonyára komolyan veszi a Ligakupát - kezdte az esélylatolgatást Csertői Aurél, a Haladás trénere.

 - Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen válogatott kötelezettségei miatt Skribára és Kovács Istvánra, betegség miatt Iszlaira és Kovács Zsoltra, sérülés miatt pedig Rajosra és Simon Attilára nem számíthatok. Ráadásul szombaton Nyíregyházán játszunk bajnokit - hétvégén tehát újabb hosszú utazás vár ránk -, arra a meccsre is tartalékolni kellene. A Ligakupában viszont a lehető legtovább akarunk jutni, nem szeretném, ha a PMFC megállítana minket. Egyébként vegyes csapattal utazunk Pécsre - fiatalok, cserejátékosok és alapemberek egyaránt szóhoz jutnak. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első mecscset jó lenne kapott gól nélkül letudni. A várható kezdőcsapat: Szép - Schimmer, Lengyel, Balassa, Devecseri - Simon Á., Molnár, Vörös - Andorka, Kenesei, Tóth N.

A további párosítás: Diósgyőr-Fehérvár 0:0, Győr- Újpest, Honvéd-Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!