Foci

2009.08.23. 20:32

Óriási a tét a Debrecen-Levszki meccsen: kétmilliárd forintot ér a Bajnokok Ligája főtábla

Budapest/Debrecen - Vasárnap délelőtt tartott utoljára Debrecenben edzést a szakmai stáb a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának, amely kedden 20:45 órától a Puskás Ferenc Stadionban csap össze a bolgár Levszki Szófiával a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójának visszavágóján.

MTI

A klub honlapjának beszámolója szerint a 18 fős keret az Oláh Gábor utcai pályán készült Herczeg András szakvezető és Zoran Szpisljak edző irányításával.
    
Nem mindenki egészséges, Rudolf Gergely és Leandro például csak könnyített munkát tudott végezni, a Szófiában megsérült Máté Péterre pedig vizsgálatok várnak. Bernáth Csaba ugyan felépült, de még nincs olyan állapotban, hogy kedden pályára lépjen. A csapat hétfőn délelőtt 10 órakor indul Budapestre. A szakmai stáb aznap este 20 órakor tart edzést a Puskás-stadionban.
    
Kiss Zoltán csapatkapitány két sárga lapja miatt ugyan nem játszhat a mérkőzésen, ám ő is elutazik társaival a fővárosba.
    
A múlt heti első meccset a Debrecen nyerte 2-1-re, azaz a Levszkinek a visszavágón legalább két gólt kellene szereznie ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot, amelynek győztese a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára jut. Magyar csapatnak ez a bravúr eddig egyszer sikerült, mégpedig 1995-ben a Ferencvárosnak.

Ha a Debrecen kedden feljut a Levszki Szófia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára, akkor már biztosan 7,1 millió euróval (1,9 milliárd forint) gazdagodik a klubkassza.
    
Az európai szövetség (UEFA) által pénteken közzé tett díjszabás szerint a szeptember 15-én rajtoló BL mind a 32 résztvevője ennyit kap, a sikereket külön honorálják, a csoportgyőztesek pedig további 800 ezerre számíthatnak. A BL-döntőért 5,2, a végső diadalért 9 millió euró jár. Az UEFA összesen 1,09 milliárdot oszt szét az idény során, ez 33 százalékkal több a tavalyi javadalmazásnál.
    
A DVSC-TEVA szerdán 2-1-re nyert Bulgáriában, így a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő visszavágón a Levszki Szófiának legalább két gólt kell szereznie ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot, melynek győztese a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára jut. Magyar csapatnak ez a bravúr eddig egyszer sikerült, mégpedig 1995-ben a Ferencvárosnak.


A DVSC TEVA edzése. A debreceni csapat a Levszki Szófia elleni labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező labdarúgó-mérkőzésre készül. MTI Fotó: Oláh Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!