Foci

2009.07.06. 02:28

Puhl Sándor, a korábbi kiváló játékvezető elmondta véleményét a magyar fociról

Szombathely - A VI. Király-kupa labdarúgótorna díszvendége Puhl Sándor volt. Az egykori kiváló játékvezető a magyar fociról is elmondta véleményét.

Vastag Nándor

- Sokat kell még fejlődnie labdarúgásunknak, hogy Európa élvonalába érjen - kezdte mondandóját Puhl Sándor. - Egy-egy mérkőzés nálunk sem rosszabb, mint egy nívós bajnokságban, de ott minden fordulóban van öt-hat jó meccs, míg nálunk öt-hat fordulónként lehet egyet kiemelni. Úgy gondolom, az alapoknál van a gond. Nem mindegy ugyanis, ki, mikor és hol foglalkozik a gyerekekkel, ráadásul az utánpótlásban dolgozók nincsenek megfizetve. Ha pedig felépülnek a Király Sportlétesítményhez hasonló sportcentrumok, akkor azokat meg kell tölteni megfelelő létszámú ifjú focistával. De ha az iskolában alig van testnevelés óra, akkor hogyan várhatjuk el, hogy a gyerekek keményen és rendszeresen sportoljanak? Arról nem is beszélve, hogy az anyagiakon is múlnak a dolgok, a szülőknek sok terhet kell vállalniuk. Az mindenesetre örömteli, hogy vannak, akik értelmes helyre teszik pénzüket, s abban megjelenik a lokalitás is, akkor az biztosan a magyar foci javára válik - zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!