Foci

2012.07.23. 06:08

Rácz Zsófia élne a lehetőséggel

Szombathely – A Viktória-Trend Optika FC NB I-es női labdarúgócsapatának meghatározó játékosa, Rácz Zsófia hat szezon után távozik, és Németországban folytatja a pályafutását.

Vastag Nándor

Rácz Zsófia 2006-ban lett a Viktória játékosa, de akkor még ingázott, s csak a következő évben, az érettségi után költözött Győrből Szombathelyre. A középpályás az itt töltött hat szezon alatt csapata meghatározó játékosa, szó szerint „motorja” lett, távozása nagy veszteség. A vasiak nagy sikereiből alaposan kivette a részét, egyszer bajnoki címet (2009), háromszor Magyar Kupa-győzelmet (2008, 2009, 2011) ünnepelhetett, s emellett már 35-szörös válogatott. A következő szezonban a német másodosztályban, a Bundesliga II-ben szereplő berlini 1. FC Lübars labdarúgója lesz. Új együttese nagy terveket szövöget, egy éven belül szeretne a legjobbak közé jutni.

Tavaly nyolcadik helyen végzett a 12 gárdát felvonultató északi-csoportban, melyből csak az első jut fel a Bundesliga I-be. – Igazából mindig is bennem volt, hogy erős bajnokságba igazoljak, s most olyan lehetőséghez jutottam, amit nem lehetett visszautasítani – mondta a kiutazás előtt álló, 23 éves Rácz Zsófia. – Múlt héten négynapos próbajátékot töltöttem a csapatnál, csak edzésen vettem részt, de az edző elégedett volt velem. Elmondta, hogy jó játékosnak tart és számít rám. Itt nemcsak fejlődhetek, hanem nyelvet tanulhatok, a jövőbeni edzősködéshez tapasztalatokat szerezhetek, de az anyagi szempont is számított. Pénteken megyek ki Berlinbe, és azonnal bekapcsolódom a felkészülésbe, vasárnap már edzőmeccset játszunk. A többiek öthetes pihenő után múlt hétfőn kezdték a munkát, de a válogatott nyári programjának köszönhetően nincs lemaradásom, jó erőben érzem magam.



Az új szezontól azt várom, hogy jussunk fel az élvonalba, valamint szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni. A keretet túlnyomórészt németek alkotják, de van amerikai és horvát légiós is. Konkurenciám biztosan lesz, de ez egy kihívás, s szeretném megmutatni, mit tudok. Maximalista vagyok, ezért keményen dolgozom, és csalódott leszek, ha nem sikerül elérnem a célom. Fontos állomást jelentett nekem Szombathely – folytatta a középpályás.

– Markó Edinának sokat köszönhetek mind emberileg, mind szakmailag, és a cs apatban is szerettem játszani. Sajnos a legutóbbi szezonunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de a bajnoki aranyéremre és a kupagyőzelmekre nagyon büszke vagyok, akárcsak a Bajnokok Ligája-szereplésre. Ha úgy alakul, akkor természetesen szívesen jövök vissza, itthon nekem csak a Viktória jöhet szóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!