Foci

2009.07.22. 18:55

Titkolóznak a svédek

Szombathely - Másfél órás tréninget tartott a svéd Elfsborg labdarúgó-csapata a holnap esti Európa-liga meccs időpontjában. A svéd edző, Magnus Haglund titkolózik, a tréner nem árulta el a holnapi kezdőcsapatot.

Pum András

A három gólos előny tette-e vagy sem, nem tudni: mindenesetre jó hangulatú tréninget tartott a Rohonci úti stadionban az IF Elfsborg együttese. A háromnegyed hétkor kezdődött foglalkozás első részében a tribün árnyékát kihasználva, csak nyújtottak Svenssonék, majd cicázás következett. Az edzés második felében már érdemi dolgokat is láthatott a mintegy harminc főnyi - közötte húsz svéd - nézelődő. A keretet két részre osztotta Magnus Haglund edző, és roppant pörgős derbit produkált a két csapat. Érdekes volt látni, hogy a gyors labdák megszelíditése egyáltalán nem okozott gondot Lucicék számára, szinte ragadt hozzájuk a bőrgolyó. Nem úgy az Elfsborg cserekapusához, aki a kapusedző próbálkozásai közül szinte egyet sem tudott rendesen megfogni - ergo az összes kipattant a fiatal hálóőr kezéből.  A játékosok alaposan megizzadtak,  már a foglalkozés felére elfogyott az összes ásványvíz, így a szombathelyi klubvezetők újabb rekesz szomjoltót hozattak. A nyolc óra után véget érő tréning után Magnus Haglund röviden latolgatta a holnap esti esélyeket.
- Először is szeretném leszögezni: a körülményekkel messzemenőkig elégedettek vagyunk, jó a hotel, jó a pálya, és ilyenkor estefelé már nincs akkora hőség sem - jelezte Magnus Haglund. -  Nagy változást senki se várjon a taktikánkban, az otthon látott, rövidpasszos játékkal készülünk, persze egy-két taktikai változtatásra biztosan sort kerítek. A 3:0-s előnyek elégnek kell lennie, bár tudjuk, hogy nehéz kilencven perc vár ránk, de Szombathelyen is nyerni akarunk. Az összeállításról hiába is kérdeznek, csak a meccs előtt jelölöm ki a kezdőcsapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!