Foci

2009.03.31. 02:29

U17 Eb-selejtező: búcsú vereséggel

Szombathely - Utolsó Eb-selejtező mérkőzését is elveszítette az U17-es magyar labdarúgó-válogatott: a szerbek és a portugálok után az angolok is legyőzték a mieinket - gólt ezúttal sem lőttünk.

Tóth Gábor

22. perc: Skriba jobbról keresztbelőtt labdájába Ponczók veződött bele az ötösön, a labda a felső lécre vágódott.

56. perc: Afobe tört be balról a 16-oson belülre, az alapvonalon vezette végig a labdát, majd középre passzolt, ahol érkezett Walcott és a védők szorításában egy lépésről a kapuba passzolt (0:1).

58. perc: Ince 16 méterről leadott, bal alsó sarokba tartó lövését védte Ambrusics.

59. perc: Elford-Alliyu jobbról, az ötös sarkáról lőtt, Ambrusics ismét védett.Otigba röviden adta haza a labdát, amire Afobe lecsapott, közeli 13 méterről leadott lövését Ambrusics még védte, de a kipattanót az angol támadó közelrő a kapuba pofozta (0:2).

61. perc:

78. perc: Freeman fordult le Otigbáról, betört a 16-oson belülre, majd balról, az ötös sarkáról lőtt, centikel tévesztette el a bal alsó sarkot.

80. perc: Az egyedül hagyott Freeman nagy helyzetben az ötösről lőtt fölé.

Remek iramban kezdtek a csapatok, nem látszott hogy nincs tétje a meccsnek: az angolok ugyanis a mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutottak a csoportból, míg a mieink semmiképpen sem érhettek oda a továbbjutást jelentő első helyre. A magyarok enyhe mezőnyföléyt harcoltak ki, jobbára a vendégek térfelén pattogott többet a labda. A mieink sokat mozogtak, ügyesen járatták a labdát, csak a gól hiányzott.

Fordulás után viszont rákapcsoltak az angolok, és néhány perc alatt eldöntötték a meccset. A magyarok játéka szétesett, kapur abszolut veszélytelenk voltunk, érezhető volt, hogy az angolok erősebbek, labdabiztosabbak.

A mieink csupán 45 percig voltak méltó ellenfeli az angoloknak. A magya csapat nyertelenül, rúgott gól nélkül, utolsóként zárt.

Wilco van Buuren: - Az első félidőben jól játszottunk, de sajnos gólt most sem tudtunk rúgni. A második félidőben az angolok már egyértelműen fölénk nőttek, főleg azért, mert fizikálisan jobb állapotban voltak. Még sok munka vár ránk.

John Peacock: - Örülök a tornagyőzelemnek. Három nehéz meccset játszottunk, de összességben jól teljesítettünk. Jól éreztük magunkat Szombathelyen, Magyarországon, a szervezők igazán kitettek magukért.

A másik meccsen, Bükön, Szerbia 3:2-re verte Portugáliát. Végeredmény: 1. Anglia 9 pont, 2. Szerbia 6, 3. Portugália 3, 4. Magyarország 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!