Foci

2009.03.07. 03:29

Végre játszhatnak

<b>Szombathely</b> (tg) - A harmadik tavaszi játéknapon a Haladás NB I-es labdarúgócsapata is bekapcsolódhat a pontvadászatba. A hosszúra nyúlt téli szünet után ma 18 órás kezdéssel Nyíregyházán lépnek pályára.

Tóth Gábor

A Haladás számára szerencsétlenül kezdődött a tavaszi idény, hiszen az időjárási körülmények, a pályák állapota miatt a Győr elleni idegenbeli és a Fehérvár elleni hazai bajnoki is elmaradt. A Nyíregyházi Spartacus legalább egy mérkőzést játszhatott, igaz, sikerélménnyel nem gazdagodott, hiszen a nyitófordulóban hazai pályán kapott ki 3:1-re az Újpesttől. A felek tavasszal a Rohonci úton meccseltek, akkor a szombathelyiek magabiztos 3:0-s sikert arattak. A Spartacus egyébként a tabella hatodik helyéről várja a mai találkozót, ám ugyanannyi pontot, 24-et gyűjtött eddig, mint a negyedik pozícióban lévő Haladás - fontos meccs vár tehát a csapatokra. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Nyíregyháza főként otthon gyűjtögeti a pontjait, hazai pályán egész ősszel nem talált legyőzőre, saját közönsége előtt háromszor győzött, négyszer játszott döntetlent - a már említett Újpest elleni vereséggel szakadt vége a hazai veretlenségnek.

- A Nyíregyháza masszív, összeszokott társaság, agresszívan, gyorsan futballozó csapat, nehéz dolgunk lesz - kezdte az esélylatolgatást Csertői Aurél, a Haladás trénere. - Láttuk a tévében, hogy jobban focizott, mint az Újpest, szerencsétlen körülmények között kapott ki. Ellenfelünk előnyben lesz, hiszen hazai pályán futballozhat, és már játszott bajnokit. Sajnos nekünk összekeveredett egy kicsit a tavaszi rajt, eddig elmaradtak a meccseink, a héten pedig már játszottunk egy Ligakupa-mérkőzést. Remélem, hogy ez a nagy összevisszaság nem zavarta meg a fiúkat. Az biztos, hogy felázott, rossz talajú pályán rendezik a találkozót - de legalább végre játszhatunk. Szerencsére lassan mindenki felépül sérüléséből, betegségéből, mindenkire számíthatok. A várható összeállítás: Rózsa - Csontos, Guzmics, Balassa, Tóth P. - Rajos, Molnár, Vörös - Oross, Kenesei, Sipos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!