Foci Eb

2016.07.11. 13:15

Jók voltak a magyarok

Szombathely - Somfalvi Csaba örül a magyarok jó Eb-szereplésének, és Portugália győzelmének.

Tóth Gábor

Somfalvi Csaba a Haladás, a ZTE és a Pápa színeiben játszott az NB Iben. Főleg a szombathelyi szurkolók emlékeiben maradt meg a technikás középpályás. Több mint 180 NB I-es, és közel 150 NB II-es mérkőzést játszott. A Haladással sok nagy csatát megélt: pályára lépett két kupadöntőn (1992/1993 FTC, 2001/2002 Újpest), vívott osztályozót (2004, Nyíregyháza), háromszor nyert bajnokságot a másodosztályban.

Somfalvi Csaba összességében elégedett az Eb-vel. Fotó: Unger Tamás

- Az Eb-t értékelve az első és legfontosabb szempont, hogy a magyar csapat jól teljesített - vélekedett Somfalvi Csaba. - Bizonyítottuk, hogy a futballunk fejlődik, jó irányba tartunk. Az is tetszett, hogy mertünk futballozni, voltak felépített támadásaink. Az viszont nem tetszett, hogy a legtöbb csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ha pedig sikerült gólt rúgni, sok válogatott azonnal visszaállt - és erre néha rá is fizettek. Olyan csapatok is ezt a harcmodort választották, amelyektől szebb futballt, támadóbb játékot vártunk - így például Portugália, Franciaország, Horvátország, Spanyolország. Az ismét kiderült, hogy a mezőny egyre inkább kiegyenlítődik - védekezni, sokat futni és ütközni az úgynevezett kiscsapatok is tudnak. A fináléban Portugáliának szorítottam - de kizárólag Cristiano Ronaldo miatt. Ronaldo az egész pályafutását jellemző profi hozzáállásáért, a futball iránti alázatáért, a szorgalmáért, a kitartásáért megérdemelte, hogy válogatott szinten is nyerjen egy nagy trófeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!