Foci Eb

2016.07.01. 17:40

Portugália búcsúztatta Lengyelországot

Marseille - Elsőként Portugália jutott a legjobb négy közé az Eb-n, miután csütörtökön - lapzártánk után - 11-esekkel legyőzte Lengyelországot.

Tóth Gábor

Lengyelország-Portugália 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - 11-esekkel 3-5. - Marseille, Stade Vélodrome, negyeddöntő, 62 940 néző, vezette: Brych (német).

Lengyelország: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 98.), Grosicki (Kapustka, 82.) - Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka.

Portugália: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Eliseu - J. Mário (Quaresma, 80.), W. Carvalho (Danilo Pereira, 96.), R. Sanches, Adrien (Moutinho, 73.) - Nani, C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Gól: Lewandowski (2.), ill. R. Sanches (33.).

A sorsdöntő pillanat. A lengyel Jakub Blaszczykowski 11-esét védi Rui Patricio, a portugálok kapusa Fotó: MTI/EPA/Miguel A. Lopes

A mérkőzést remekül kezdték a lengyelek, a tornán eddig góltalan Robert Lewandowski már a 2. percben betalált, miután Kamil Grosicki nagyszerűen elment a bal oldalon, és passzolt középre. Kellett pár perc, mire rendezték a soraikat a portugálok, de rendezték. Átvették az irányítást, és Renato Sanches szép átlövésével egyenlítettek. Érdekesség, hogy a portugálok gólszerzője most igazolt a Bayern Münchenbe, és az ősztől már Lewandowski csapattársa lesz. A második félidőben a portugáloknál volt többet a labda, próbálták eldönteni a meccset, de nem tudtak mit kezdeni stabilan védekező ellenfelükkel. A hosszabbításban pedig már mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt. Ami talán érthető is, hiszen két fáradt csapat futballozott: az e-lőző körben a lengyelek csak 11-esekkel gyűrték le Svájcot, míg Portugália is hosszabbításra kényszerült Horvátország ellen. A 11-es rúgásoknál pedig ezúttal a portugáloknak volt szerencséjük. A portugál csapatból - sorrendben - Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, Moutinho, Nani, Quaresma berúgta, a lengyelektől ugyancsak betalált Lewandowski, Milik és Glik, míg Blaszczykowski hibázott.

Érdekesség, hogy Portugália úgy jutott el az elődöntőig, hogy a rendes játékidőben még nem nyert meccset ( Izland 1-1, Ausztria 0-0, Magyarország 3-3, Horvátország 0-0 - hosszabbítás után 1-1, Lengyelország 1-1 - 11-esekkek 5-3).

Címkék#sport#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!