Foci Eb

2016.07.05. 15:20

Stieber Zoltán futballozott, gólt is rúgott - Bernd Storck szövetségi kapitány és a szakmai stáb bízott benne - sikerült meghálálnia a bizalmat

Körkép - Fontos játékosa volt az Eb-n remekül szereplő magyar labdarúgó-válogatottnak a Sárvárról indult Stieber Zoltán. Aki nagyszerű élményekkel tért haza Franciaországból, és a nyáron vélhetően klubot vált.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán egyik főszereplője volt a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplésének - kezdve már azzal, hogy Helsinkiben Eb-selejtezőn bombagólt rúgott Finnországnak, amivel megnyertük a meccset. Majd Franciaországban is jelezte, hogy lehet rá számítani. Ausztria (2-0) ellen a 79. percben lépett pályára, a 87. percben góllal hálálta meg a bizalmat, amivel eldöntötte a mérkőzést. Izland (1-1) ellen kezdő volt, a 76. percben cserélték le, Portugália (3-3) ellen pedig a 83. perctől futballozott - Wales ellen nem játszott. Stiebernek úgy sikerült felszívnia magát a kontinenstornára, hogy nehéz klubszezont zárt. A Bundesliga I-es Hamburg kölcsönadta a télen a másodosztályú Nürnbergnek - ahol szintén kevés lehetőséget kapott.

Stieber Zoltán (középen) társaival, Guzmics Richárddal (balról), Dzsudzsák Balázzsal, Nagy Ádámmal és Gera Zoltánnal ünnepli az Ausztria ellen szerzett - látványosra sikeredett - gólját. Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

- Mivel kevés bajnokit játszottam az előző szezonban, veszélyben éreztem a helyemet a válogatott keretében. Szerencsére Bernd Storck szövetségi kapitány és a stábja bízott bennem, így utazhattam Franciaországba - fogalmazott a 27 éves, 15-szörös válogatott Stieber Zoltán. - Az Eb-ről pedig már óriási élményekkel, pozitív érzésekkel feltöltve, megerősödve tértem haza. Persze nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna - hiszen minden futballista minden meccsen 90 percet akar a pályán tölteni - de három meccsen lehetőséget kaptam, gólt rúgtam. Vagyis nem lehetek elégedetlen, és szerintem és is beleraktam a magam munkáját a közösbe - hasznos csapattagnak éreztem magam. Óriási érzés volt megtapasztalni a szurkolók, az ország szeretetét. Kint a meccseken a stadionokban, és hazatérve Budapesten egyaránt. Az elmúlt napokban rengeteg interjút adtam, meghívásoknak tettem eleget, közönségtalálkozókon jártam. Természetesen igyekszem, igyekeztem minden felkérésnek eleget tenni. Bármerre is járok, megismernek az emberek, aláírásokat kérnek, fotózkodnak velem. Aminek nagyon örülök, de szeretnék azért pihenni is - mert fizikailag nagyon erős hat-hét hét áll mögöttünk -, így néhány napra azért elbújunk, külföldre utazunk a kedvesemmel. Akinek külön is szeretnék köszönetet mondani, mert a nehéz pillanatokban is mellettem állt, támogatott, ő is sokat tett azért, hogy ott lehessek Franciaországban.

- A szerződésem még egy évig a Hamburghoz köt, július 22-én kell felvennem a munkát - váltott témát Stieber Zoltán. - Most úgy érzem, hogy Hamburgban nem ragaszkodnak hozzám. Ennek megfelelően vélhetően csapatot váltok a nyáron. A menedzserem már dolgozik az ügyön - a reményeim szerint úgy bő egy hét alatt eldől a sorsom. Vannak megkeresések, de konkrétumokról egyelőre nem számolhatok be. Az biztos, hogy szeretnék még külföldön futballozni, és az új klubom kiválasztásánál a legfontosabb kritérium a minél több játéklehetőség lesz. Ugyanis ott akarok lenni az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!