Gazdaság

2016.12.29. 18:40

150 millió forintot kaptak a csepregiek

Csepreg - 150 millió forintnyi fejlesztési támogatásban részesült Csepreg, a kormány döntése a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben.

Cseszkó Tamás

- Soha ilyen nagy mértékű címzett kormányzati támogatás nem érkezett városunkba - értékelte a pozitív hírt Vlasich Krisztián polgármester, hozzátéve, hogy minden eddigi ilyen volumenű forrás pályázati siker volt, a most kapott összeget viszont címzetten a csepregi polgárok kapták Magyarország kormányától. A városvezető szerint a fejlesztésre fordítható összegből évtizedek óta megoldásra váró feladatokat tudnak majd megoldani.

- Emlékezhetünk, az őszi időközi választáson megígértük, hogy tovább folytatjuk a település építését. A kormány mostani döntése is azt bizonyítja, hogy nem ragadtunk le az ígérgetéseknél, hiszen kiemelt mértékű támogatásban részesültünk. Az elmúlt időszakban sok jó dolog történt a településen, a jelenlegi képviselő-testület pedig hatékonyan tud dolgozni. Szeretném kiemelni Ágh Péter országgyűlési képviselő munkáját is, aki ígéretéhez híven keményen dolgozik Csepreg fejlődéséért - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a jövő évi testületi üléseken születik döntés majd arról, hogy milyen konkrét beruházásokra fordítják a kapott összeget.

Fotó: Cseszkó Tamás

- Abban már most biztos vagyok, hogy tovább folytatjuk az út- és járdafelújítási programunkat. Bár ebben az évben végre több utca is megújult, rengeteg még a feladatunk, hiszen évtizedes lemaradásokat kell bepótolnunk - mutatott rá a polgármester.
Ágh Péter elmondta, nehéz éven vannak túl a csepregiek, hiszen időközi önkormányzati választást kellett itt tartani.

- A polgárok úgy döntöttek, hogy széthúzás helyett az összefogás útját járják. Ez a szövetség pedig a város építését kívánja előmozdítani. Ehhez adott megint komoly segítséget a kormány, amivel ismét jelentős lépéseket tehetünk a város fejlesztése érdekében - összegezte a képviselő.

A fejlesztési támogatások azért is elengedhetetlenek Csepregen, mert a városnak kevés a helyi adóbevétele, így minden fillér plusz forrásnak megvan a helye a jövő tervezésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!