Gazdaság

2006.07.26. 02:28

A minőség jegyében

Szombathely (kit) - Az Innovációs kisokos szakmai sorozat tegnap bemutatott kiadványa közérthetően szól a minőségori- entált munkáról.

Mórocz Zsolt

A tapasztalatok szerint számos vállalkozó nem jutott még el arra a felismerésre, hogy versenyképességének egyre inkább elengedhetetlen feltétele, hogy tevékenységét minőségi szabványok mentén végezze. Természetesen olyanok is szép számmal akadnak, akik mindezt már belátták, csak még azt nem tudják, hogy miként, milyen módszerekkel tudnának javítani gyártási vagy éppen szolgáltatási technológiájuk minőségén. Nos, a Pannon Novum Innovációs Ügynökség projektje keretében, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ál- tal Érthetően a minőségről címen megjelentetett kiadvány mindkét réteg számára számos információt kínál. A kisokos tegnapi sajtóbemutatóján Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Paizer Andor, a GM Powertrain-Magyarország Kft. gyárigazgatója, Magyar Dániel, a Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója és dr. Háry András kiválóság-szakértő is rámutatott egyrészt, hogy az ideálisan kifejlesztett és alkalmazott minőségirányítási rendszerek nemcsak a nagy cégek, hanem a kis- és középvállalkozások hatékonyságát is képesek megnövelni, másrészt, hogy a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával megjelentetett ki- adványból akár komolyabb szakmai előképzettség nélkül is bárki megértheti a különböző modellek lényegét. A minőségirányítási rendszerek működését ugyancsak számos példán keresztül mutatja be a kiadvány, melynek utolsó sorai mindent elárulnak annak szellemiségéről A sikeres vezetők nem egyszerűen csak sodródnak az árral. Ők keltik a hullámokat, vállalva az ésszerű kockázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!