Gazdaság

2006.09.14. 02:28

A bor ünnepe a várban

Budapest (edz) - Jótékonysági borárveréssel zárul ma a 15. Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál programsorozata, amelynek csúcspontja a szombati szüreti felvonulás volt.

Mórocz Zsolt

Budapest (edz) - Jótékonysági borárveréssel zárul ma a 15. Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál programsorozata, amelynek csúcspontja a szombati szüreti felvonulás volt.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Az idén 15. alkalommal rendezte meg a Budavári Palota teraszain, illetve a Szentendrei Néprajzi Múzeumban a Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztivált a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A jubileumhoz méltó rendezvényen öt napon át 15 ország 200 borászának mintegy 3 ezer fajta bora közül válogathattak a borbarátok. Az idén a pogácsa állt a gasztronómia középpontjában, s a grillételek és sajtok széles választéka mellett újdonságként a halteraszon is alapozhattak a látogatók a nemes italok kóstolgatásához.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A borfesztivál külföldi díszvendége az idén Ausztrália volt, de a látogatók megízlelhették az argentin, a chilei, a dél-afrikai, a görög, a montenegrói, az olasz, a spanyol, valamint az erdélyi és a felvidéki szőlők levét is.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A magyar kiállítók között a hazai borásztársadalom színe-java képviseltette magát, ám azért néhányan hiányoztak a nagy nevek közül. Sopron ezúttal is példát mutatott összefogásból, a hűség városának termelői közös standon kínálták boraikat, s különösen hangsúlyos volt a fesztiválon a tokaji és a villányi borvidék jelenléte is.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

A legnagyobb érdeklődés a szombati programok iránt nyilvánult meg. A borfesztiválon a nagy tömeg miatt a tervezettnél korábban be kellett zárni a kapukat. Hosszú sorok álltak a kóstolójegy-árusító helyeken. Azt pedig, hogy hol érdemes kóstolni, a laikus is könnyen megállapíthatta az adott stand előtt álló borbarátok számából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!