Gazdaság

2006.09.27. 02:29

A kamara felemeli a szavát

Körkép (VN) - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a magyar vállalkozások álláspontja szerint a magyar társadalom és gazdaság érdekében elengedhetetlen a nyugalom és a törvényes rend fenntartása.

Mórocz Zsolt

Az MKIK a vélemény-nyilvánításnak csak a törvényes kereteken belüli, demokratikus formáit tartja elfogadhatónak. Közleményében a kamara figyelmeztet: az ettől eltérő fellépések súlyos következményekkel járhatnak, mivel kockára teszik az ország hitelességét, a gazdaság versenyképességét, az ország és a társadalom jövőjéhez elengedhetetlen, érdemi reformok megvalósítását. Kiemelten fontos az államháztartás egyensúlyának megteremtése, a nagy ellátó rendszerek reformja. Az MKIK elengedhetetlennek tartja és szorgalmazza az érdemi, szakmai alapokon álló párbeszédet, s elvárja a hitelesség helyreállítását a magyar politikai életben. A törvényesség betartása, a nyugalom fenntartása nélkül nincs esély az ország felzárkózására, az uniós források lehívására, a jobb életminőség elérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!