Gazdaság

2006.11.03. 03:26

Igényelhető a tejkvóta

2006. október 25-ével megjelent az országos kvótatartalékból történő, közvetlen értékesítési kvóta igénylésének feltételeiről szóló 100/2006. MVH-közl ...

Nikl János

Az értékesítési kvóta térítésmentes kiosztására pályázatot hirdettek meg. A pályázat tárgya legfeljebb 70 millió kilogramm közvetlen értékesítési típusú kvóta. Pályázatot azon termelők nyújthatnak be, akik megfelelnek az alábbi együttes feltételeknek: tejtermelést és tej- vagy tejtermék-értékesítést folytatnak. Az EU-regisztrációban szerepelnek, vagy azt már kezdeményezték az MVH illetékes megyei kirendeltségén. A pályázatot aláírták, és azt határidőn belül benyújtották. A benyújtás időpontját az ajánlott vagy tértivevényes levél igazoló szelvényén lévő dátumbélyegző igazolja. Nem állnak csőd-, felszámolási- vagy végelszámolási eljárás alatt. 2004 májusa óta nem volt tulajdonukban sem beszállítási, sem közvetlen értékesítési kvóta. Rendelkeznek huszonnégy hónapnál idősebb nőivarú állattal, amely szerepel az ENAR nyilvántartásban, és megtalálható a pályázó tenyészetében.

A pályázatot az MVH 20/2004. (VI. 4.) számú közleményének (Tejkvóta szabályzat) mellékletében található K 1000 formanyomtatványon lehet benyújtani az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. címére (2101 Gödöllő, Dózsa Gy. u. 58. Pf. 260). A pályázatok 2007. január 15-éig nyújthatók be az ÁT Kft. részére postai úton vagy személyesen. Egy pályázó 24 hónapnál idősebb nőivarú állatonként legfeljebb 6 ezer kilogramm, de összesen maximum 30 ezer kilogramm közvetlen értékesítésű tejkvótát igényelhet. Amennyiben az igényelt kvóta meghaladja a 30 ezer kilogrammot, illetve a tehénlétszám alapján jóváhagyható mennyiség alacsonyabb a kérelmen szereplőnél, azt az MVH nyilvánvaló hibaként javítja. A beérkezett pályázatokat az MVH érkezési sorrendben bírálja el.

Keretkimerülés esetén a keretkimerülés napján beküldött pályázatok között a rendelkezésre álló kvótamennyiség arányosan kerül kiosztásra. A pályázaton elnyert kvóta terhére történő teljesítés 2006. április 1-jétől lehetséges. Az elnyert kvótát a 2006/2007. kvótaévben átcsoportosítani, a 2008/2009-es kvótaév végéig átruházni, bérbeadni nem lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!