Gazdaság

2007.04.03. 02:29

Az épület kész, felszerelik

Szombathely - Elkészült a Térségi Integrált Szakképző Központ épülete, s immár a gépek, eszközök beszerzése folyik. Az első diákok szeptemberben vehetik birtokba a létesítményt.

Kiss Tamás

A tulajdonos önkormányzatok 62,5 milliós önrészével együtt összesen 1 milliárd 70 millió 431 ezer forintos projekt igazán fontos lépéseként a Vétem Zrt. kivitelezésében tavaly június 21-én kezdődött meg a négyemeletes központi képzőhely kivitelezése, s mostanra el is készült a létesítmény. A Claudius Ipari és Innovációs Park épületéhez kapcsolódó, egyebek közt CNC gyártó-, hegesztő és épületgépészeti műhelyt, villamos mérőlabort, hidraulika- és pneumatikalabort, számítógépes termet, ügyviteli tanirodát is bíró épületben járva megállapíthattuk, hogy a tanulók igazán modern körülmények között ismerkedhetnek majd szakmájuk fortélyaival.

Érdeklődésünkre Wagner András, a Savaria TISZK Kht. ügyvezetője elárulta: időközben a modern technológiai berendezések beszerzése is elindult. Hozzátette: a mintegy 400 millió forint költségvetésű eszközlista összeállítása a döntően a gazdasági élet képviselőit tömörítő tanácsadó testület bevonásával történt, s így jó eséllyel valóban olyan berendezések kerülnek megvételre, amelyekre a tanulóknak szükségük van a korszerű ismeretek elsajátításához. Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy a projektben érdekelt iskolák kiválasztott tanárainak bevonásával hamarosan megkezdődik a tananyagfejlesztés is. Így lassan, de biztosan minden akadály elhárul az elől, hogy szeptember 1-jén megkezdődhessen a TISZK próbaüzeme.

A projekt 2008 májusában zárul majd le, mindez azonban nem jelenti a TISZK végét, a rendszer öt évre szóló továbbműködtetését ugyanis már a pályázatban magukra vállalták a közhasznú társaság tulajdonosai, s mint azt Wagner András szintén elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Tervben több pályázat is lehetőséget kínál a rendszer továbbfejlesztésére.Az eszközlistát a gazdasági élet képviselőiből álló tanácsadó testület állította össze

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!