Gazdaság

2007.11.12. 03:28

Vietnami kapcsolatok

Körmend, Szombathely (kor) - Zalából Vasba vezetett annak a vietnami delegációnak az útja, amely a szépen fejlődő térségi gazdasági kapcsolatokat hivatott tovább erősíteni.

Kozma Gábor

Ezt követően a Pham Viet Son, a Vietnami-Magyar Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. elnöke vezette küldöttség Berta József főmérök kalauzolásában megtekintette a gyár fontosabb részlegeit. Már az elején kiderült, hogy az egyik szállítmánynak köze van az ázsiai országhoz. Eddig is jól együttműködtünk számos területen, a gyógyszergyártás új lehetőségeket kínál. Vietnam dinamikusan fejlődik, jó piaca lehet az önök termékeinek, de szóba jöhet a közös gyártás és értékesítés is. Emellett úgy gondoljuk, hogy Magyarország uniós tagsága számunkra is jól jöhet az európai piacokra való kilépéskor , fogalmazott Pham Viet Son.

Az EGIS után Szentgotthárdra vezetett az út, ahol Viniczay Tibor polgármester fogadta a vendégeket. Szóba került: új kapcsolatokat lehetne építeni a határok megszűnésével, például az idegenforgalomban. Ez láthatóan érdekelte a vendégeket, akik a mediterrán fürdő megtekintése után ki is jelentették: eurorégiós központként is el tudnák képzelni a várost. Kiváltképp, ha beindul a tömeges turizmus.

A látogatás másnapján a vendégek ellátogattak a Farbax szombathelyi üzemébe, ahol Kardos Gyula ügyvezető-igazgató tájékoztatta őket. A nemzetközi cégnek már egy éve működik gyára Ho Si Minh City-ben (Saigon), ahol magyar szakemberek tanítják be a helyi munkaerőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!