Gazdaság

2008.09.09. 02:29

Tisztújítások a kamaránál

Szombathely (kit) - A kamara választott testületeinek törvényben meghatározott négyéves ciklusa idén lejár, így hamarosan Vasban (is) urnához járulnak a vállalkozók, illetve a vállalkozások képviselői.

Kiss Tamás

- A cél, hogy igenis azok kerüljenek a kamara vezetésébe, akikben bíznak, és persze később kérjék is majd számon tőlük, hogy megfelelően képviselik-e az érdekeiket - fogalmazott Mészáros György.

S hogy milyen éveket tudhat maga mögött a VMKIK?

Érdeklődésünkre Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke először is azt hangsúlyozta, hogy az előző választás után a kamara meghatározott egy stratégiát, s e mentén végezték a munkát.

- Tagjaink között vannak kis-, közép- és mikrovállalkozások, s ugyanígy multicégek is. A célunk az volt, hogy tevékenységünk során minden vállalkozói csoport érdekét képviseljük. A teljesség igénye nélkül én mindenképpen sikernek tartom, hogy a kamara közbelépése nyomán a járulékjellegű dolgokat a kormányzat végül nem integrál- ta be kisadóként az adórendszerbe, és a forráshiánnyal küzdő kis- és középvállalkozások számára kínált Széchenyi Kártya is sikertörténetnek számít - így Kovács Vince.

- Igyekeztünk összehozni a megye vezetését a vállalkozásokkal, megrendeztük a gazdasági fórumot, természetesen a társ-érdekképviseletek bevonásával. Részben az országos kamara és a szakminisztérium egyezségéből adó- dóan a szakképzés felügyelete, a szakképzés ellenőrzése a kamarákhoz került, és ez sok, rendkívül fontos feladatot adott számunkra - fogalmazott az elnök, hozzátéve:

- Jelenlegi tagjainkat arra biztatnám, hogy aktívan vegyenek részt a közös munkában, azon vállalkozások tagjait pedig, akik úgy gondolják, hogy van értelme kamarai tagnak lenni, várjuk a sorainkba. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elsősorban természetesen a tagjai, de mindent összevetve az összes vállalkozás számára végzi érdekérvényesítő munkáját, persze együttműködve a többi munkaadói szervezettel - közölte Kovács Vince, akitől persze megkérdeztük, hogy elindul-e az elnökválasztáson?

- Az elmúlt időszakban jól összeszokott csapat vezette ezt a kamarát, ennek is tudható be, hogy a választás kapcsán a jelenlegi vezetés tagjai közül sokan gondolnak arra, hogy szeretnék folytatni a munkát. Így vagyok ezzel jómagam is - engedett bepillantást elképzeléseibe Kovács Vince.Minden cég és vállalkozó voksolhat, de tisztségviselő csak kamarai tagból lehet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!