Gazdaság

2009.01.05. 03:29

Ne a járadék legyen a cél

<b>Körkép</b> - Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk úgynevezett csoportos létszámleépítésről, ugyanakkor más cégek kisebb létszámban küldik el dolgozóikat. Pedig ha menni kell, márpedig egyre több helyen kell, a dolgozók szempontjából kedvezőbb a jogi bástyákkal jobban körülvett csoportos leépítés.

Kiss Tamás

Ha a munkáltató csoportos létszámcsökkentés végrehajtását tervezi, az erről szóló döntést megelőzően legalább 15 nappal köteles a munkavállalók képviselőivel (az üzemi tanáccsal, illetve ennek hiányában a munkáltatónál képviselettel rendelkező szakszervezetek és a munkavállalók képviselőiből létrehozott bizottsággal) konzultációt kezdeményezni, és a leépítési szándékot az állami foglalkoztatási szervezettel is közölni kell, hogy ugye az illetékes munkaügyi központ időben felkészülhessen a tömeges létszámleépítés hatásainak kezelésére.

A csoportos létszámleépítésről szóló döntést tehát kizárólag a munkavállalói képviselőkkel folytatott konzultációt követően lehet meghozni. Ebben meg kell határozni az intézkedéssel érintett munkavállalók létszámát foglalkoztatási csoportok szerinti megosztásban, a csoportos létszámcsökkentés végrehajtásának kezdő és befejező időpontját, illetve végrehajtásának időbeni ütemezését.

Az érintett munkavállalókat a rendes felmondás, illetve határozott idejű munkaviszony megszüntetésekor az egyoldalú jognyilatkozat közlését megelőzően legalább 30 nappal kell írásban előzetesen tájékoztatni, a másolatát pedig el kell küldeni a munkavállalók képviselőinek és az illetékes munkaügyi központnak is.

(Amennyiben az elbocsátandó munkavállaló az előzetes tájékoztatás közlésének időpontjában felmondási védelem alatt áll - ez keresőképtelen betegség, szülési szabadság, beteg gyermek ápolása miatti táppénzes állomány -, a rendes felmondás csak a védelem megszűnését követően közölhető.)

A gyakorlat szerint ezt követően az érintett munkaügyi központ szakemberei kitelepülnek az illető céghez, s ott próbálják informálni jogaikról (például a végkielégítés összegéről), kötelezettségeikről és elhelyezkedési lehetőségeikről az érintett dolgozókat. a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai főigazgató-helyettese érdeklődésünkre elmondta: munkájuk során más és más dolgozói motivációkkal találkoznak: akadnak, akik első lépésben az álláskeresési járadékot szeretnék igénybe venni, hogy átgondolják jövőjüket, s elintézzék esetleges otthoni dolgaikat, mások - általában a többség - szeme előtt viszont a mielőbbi, újbóli munkavállalás lebeg.

Dr. Kovács Péter,

Ez amúgy érthető is, hiszen az álláskeresési járadékra lehetetlen jövőbemutató életstratégiát építeni.

Mert nézzük csak: a járadékot a megelőző négy naptári negyedévben elért átlagkereset alapján számítják ki. Ennek összege az első szakaszban, mely a folyósítási időtartam feléig, de maximum 91 napig terjedhet, a járadékalap 60 százaléka, a folyósítási időtartam második szakaszában az álláskeresési járadékra való jogosultság kezdő napján hatályos - jelenleg 69 ezer forintos - minimálbér - 60 százaléka. (Az első szakaszban a járadék felső határa a minimálbér kétszerese.)

Mint látszik, az összegek nem túl magasak, s ezen nincs is miért csodálkozni: az állam számára ugyanis nem túl jövedelmező, ha keresőképes emberek hosszasan időznek a munkaügyi ellátórendszerben. Természetesen egyéb ösztönzőkben sincs hiány, hiszen például különböző képzéseken, tréningeken is részt vehetnek az álláskeresők, ezzel együtt is felvetődik azonban az igencsak indokolt kérdés, hogy az elkövetkezendő hónapokban utcára kerülőknek lesz-e majd reális esélyük a gyors újbóli elhelyezkedésre.

Dr. Kovács Péter szerint a recesszió kétségtelenül megnehezíti a dolgukat, a helyzetük azonban korántsem kilátástalan. A főigazgató-helyettes ugyanis elárulta, komoly - üzleti megfontolásokból azonban egyelőre nem publikus - befektetői szándékokról van tudomása, amelyek, ha realizálódnak, lökést adhatnak a térség gazdaságának. Dr. Kovács Péter emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy jelentős források nyílnak meg a fejlesztésekben gondolkodó hazai vállalkozók előtt, más kérdés, hogy a jelen gazdasági helyzetben valószínűleg csak kevesen tudnak majd élni a támogatások adta lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!