Gazdaság

2009.06.11. 02:28

Bécsben mobiltelefonon letölthető a buszmenetrend is

Bécs - Egy ingyenesen letölthető program segítségével mostantól mobiltelefonon is meg lehet nézni, mikor jön a következő busz Bécsben. Ha kell, a Qando útvonalat tervez, és szabadidős programot is ajánl.

Vas Népe

Az összes bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi tömegközlekedési eszköz menetrendjét tudja a bécsi közlekedési vállalat, valamint a Keleti Régió Közlekedési Szö- vetség ingyenes mobil információs szolgáltatása, a Qando. A program és egy nem túl régi mobiltelefon segítségével így bárki bárhol megnézheti, hogy mikor jön a követköző busz vagy villamos egy adott megállóba. S azt is, hogy az alacsonypadlós-e vagy sem - tudósított a Compress. Ha szükséges, a Qando útvonalat tervez vagy menetidőt számol. Nemcsak az összes vonal és megállóhely listáját tudja, de lehet keresni benne cím szerint is. Sőt, akár a térképen is rábökhetünk, honnan hová akarunk menni. A gyakran lekérdezett útvonalakat, menetrendeket el lehet menteni a kedvencek közé, és ha közlekedési fennakadások vannak a vonalon, a Qando külön értesítést küld róla. A program segítségével természetesen jegyet is lehet venni a buszra, villamosra, és aki kíváncsi úti célja szorosabb környezetére is, az egy térképen megnézheti, hova megy, és mi van a közelben.

A program ingyenesen letölthető mobiltelefon vagy számítógép segítségével, és olyan kevés memóriahelyet foglal, hogy minden telefo-non elfér. A minden eddigi WAP vagy SMS alapú menetrend-szolgáltatástól jelentősen eltérő Qandót a most zajló UITP kongresszuson is bemutatják Bécsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!