Gazdaság

2009.06.09. 02:28

EP-kampány: puritán végjáték

Budapest - Olcsón zárták EP-kampányukat a pártok - ez derül ki a kepmutatas.hu együttműködésben részt vevő szerkesztőségek által felkért szakértő becsléséből.

PLT

Nem haladta meg az egymillió forintot az MSZP budapesti kampányzáró rendezvénye, melyet a Millenáris Park Teátrumában tartottak. A kepmutatas.hu médiaösszefogás keretében felkért rendezvényszervező szakértő becslése szerint a terem bérlete egy sima megrendelő számára ötszáz-hétszázezer forintba került volna. A Societas aktivisták (MSZP ifjúsági szervezete) piros pólói százezerbe kerülhettek, míg a méretre vágott piros szőnyegre 80 ezret kellett költeni.

Nagyjából félmillióból hozhatta ki a Jobbik a Március 15. téren megtartott kampányzáróját. Legtöbbet, 250-300 ezer forintot a hangosításra kellett költeniük, a mentőért megközelítőleg 50 ezret fizethettek, a kirakott óriás- molinó mintegy 150 ezer forintért készülhetett. A Lehet Más a Politika nevű szervezet rendezvényének szinte nem is volt költsége, a helyszínt ingyen bocsátották rendelkezésükre, s mindössze két beszéd hangzott el. A Munkáspárt 100-150 nyugdíjas aktivista számára tartotta kampányzáróját a Kossuth térnél lévő József Attila-szobornál. A közterület-foglalásnak lehetett pár tízezres költsége, a hangosítás azonban láthatóan saját felszerelés volt. Nem tartott hivatalos kampányzárót a Fidesz, a Szabad Demokraták Szövetsége pedig eldugta sajátját, és a múlt hét elején egy Szent-István parki rendezvényét nevezte ki annak.

A médiaösszefogás keretében létrejött, folyamatosan frissülő www.kepmutatas.hu oldalon további információk is elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!