Gazdaság

2009.07.06. 02:27

Határtalanná váló lehetőségek

Fertő tó - Burgenland és a Nyugat-Dunántúl megyéi ismét összefognak a térség turisztikai kínálatának fejlesztése és közös értékesítése okán. Az új projekt több haszonnal kecsegtet.

Kiss Tamás

Ennek kiaknázása közös érdek, húzta alá Franz Perner, a Burgenlandi Vendégfogadók és Vendéglátók Egyesületének vezetője, hozzátéve: a hosszú távú együttműködés alapját a turisztikai intézmények és szervezetek jelentik majd, de természetesen az idegenforgalmi vállalkozásokat is hangsúlyosan bevonják a projektbe.

- A 2012-ig tartó projekt egyik fő elemeként egyeztetjük a térségek nyújtotta kínálatokat, s azok fejlesztési irányait - közölte Franz Perner, hozzátéve: a súlypontok megfogalmazása mellett a lehetséges új utak feltárása is fontos.

Szintén a projektnyitón Kiss Sándor, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, projektmenedzser a kezdeményezésben rejlő innovációs lehetőségekre hívta fel a figyelmet. A projekt gyakorlati lépéseiről elmondta: először egy tanulmány segítségével elemzik a jelen helyzetet, majd szakértői egyeztetések során alakítják ki a közös kínálatot, végzik el a szükséges termékfejlesztéseket, s az ajánlatok értékesítését. Lesz majd honlap, közös kiadvány, s ha minden igaz, néhány év múlva az említett lépések eredményeként több turista, ennek nyomán pedig több munkahely a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!