Gazdaság

2009.10.25. 13:21

Hétfőtől igényelhető az erdőszerkezet átalakítási támogatás

Hétfőtől hektáronként 496-2.090 euró támogatás jár az erdőszerkezet átalakításához, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

A támogatási rendelet három kategóriába sorolja az erdőszerkezet átalakítását. Első az erdőállomány alatti telepítés, amelynél hektáronként 1.400 euró támogatás jár. Második a tarvágást követő átalakítás, amikor is a tuskózás mikéntjétől függően a támogatás 1.019-től 2.090 euró lehet hektáronként. Végül az állománykiegészítéssel történő átalakítás támogatása hektáronként 496 euró.

Támogatás legalább egy hektárnyi terület után jár, és csak igazolt származású erdészeti szaporító anyagot lehet felhasználni.

A támogatási kérelmet az ügyfélkapun keresztül, október 26. és november 20. között lehet beadni. A jövő évtől viszont október 1. és 31. lesz a beadási időszak. A kérelmekről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal dönt. A kifizetési kérelmeket május 15-ig lehet beadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!