Gazdaság

2010.02.12. 15:22

Rehabilitációs járulék: céges roham a megváltozott munkaképességűekért

Idén januártól akár több millió forintot is fizethet, aki nem alkalmaz megváltozott munkaképességű dolgozót.

Kiss Tamás

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény alapján, a munkaadó-a nemzetgazdaság valamennyi szektorában a megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles, ha az általa foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszáma a 20 főt meghaladja, és az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek átlagos statisztikai állományi létszáma nem éri el a létszám 5 százalékát.
 
Vagyis: a fentiekben előírt 5 százalék és a ténylegesen foglalkoztatott megváltozott munkaképességűek létszáma közötti különbségre kell, méghozzá fejenként rehabilitációs hozzájárulást fizetni. Tavaly ez még 177 ezer 600 forint volt, az idei évtől viszont éves szinten 964 ezer 500 forintra emelkedett.
 
(Vegyünk mondjuk egy 40 fős céget, ahol a dolgozók 5 százaléka: 2 fő, tehát ennyi megváltozott munkaképességű dolgozót kellene alkalmazni. Ha nincs köztük ilyen dolgozó, akkor viszont kétszer 964 ezer 500 forintot, vagyis 1 millió 929 ezer 000 forint rehabilitációs járulékot kell fizetni.)
 
Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával értelemszerűen kiváltható a rehabilitációs hozzájárulás. (Hogy ki számít megváltozott munkaképességűnek? A részletes jogszabályi előírásról itt és most, leegyszerűsítve annyit: a munkavállalóknak olyan érvényes ORSZI (Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet) szakvéleménnyel kell rendelkezniük, amely legalább 40 százalékos egészségkárosodást, vagy 50 százalékos munkaképesség-csökkenést, illetve súlyos fogyatékosságot állapít meg. A követelménynek az is megfelel, ha az említett százalékok alatti igazolással rendelkeznek, de a szakvéleményen szerepel, hogy munkakörében, vagy tanult foglalkozásában csak személyre szóló rehabilitációval foglalkoztatható tovább.)
 
Információink szerint sok cég és vállalkozás csak mostanság szembesül a rehabilitációs hozzájárulás új, megemelkedett összegével, s a nagyobb mértékű befizetés elkerülése okán például megpróbálja kideríteni, hogy dolgozói között vannak-e olyanok, akikről eddig nem volt tudott, hogy egészségkárosodást igazoló dokumentumokkal rendelkeznek. Mások, s információink szerint egyre többen pedig a munkaügyi szervezethez fordulnak segítségért, ahol is néhány dolgot minden érdeklődőnek a figyelmébe ajánlanak. Egyrészt, hogy a megváltozott munkaképességű embereket az egészségi állapotuknak megfelelő munkakörben kell és lehet csak foglalkoztatni, ráadásul a munkaügyi szervezet látókörében nincsenek is annyian, hogy korlátlan számban állnának az érdeklődő cégek rendelkezésre.
 
Ami viszont kimondottan jó hír, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése a TÁMOP 1.1.1 programjában résztvevő megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásával is kiváltható. Méghozzá igazán jó feltételek mellett!
 
Az említett program új szolgáltatásokkal, támogatási formákkal próbálja segíteni a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját és foglalkoztatását. Mint érdeklődésünkre Kun-Pál Ágnes, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ koordinátora elmondta, Vas megyében jelenleg 153 résztvevője van a programnak, s a tervek szerint augusztusig ez a szám 270-re emekedik. Szintén megtudtuk, hogy a program célcsoportjába tartoznak egyrészt a rehabilitációs járadékosok, ugynígy azok a megváltozott munkaképességű álláskeresők is, akiknek egészségkárosodása 40-79 százalék közötti.
 
A program résztvevői száz százalékos képzési költség támogatást kapnak például az elhelyezkedésüket segítő képzésre, annak kapcsán keresetpótló juttatásra, utazási költségre. Foglalkoztatásuk esetén a program e mellett a munkáltató részére (legfeljebb 12 hónapig) a munkabér és járulékainak teljes összegére, s a munkába járáshoz is kínál támogatást, s amiről szintén szólni kell: a vállalkozóvá válás támogatására is van lehetőség.
 
Tudnivalók
 
A munkahely fizikai adaptációja céljára 2011. július 31-ig pályázatot nyújthat be az a munkáltató, aki TÁMOP 1.1.1. programban résztvevő személyt foglalkoztat.

A TÁMOP 1.1.1.-091 pályázat elérhető az NFÜ honlapján (www.nfu.hu) a Megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja címmel.

A pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalók és a kapcsolódó dokumentumok az NFÜ említett honlapjáról tölthetők le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!