Gazdaság

2011.05.17. 02:28

Burgenlandi nyitott kisüzemek hétvégéje

A dél-burgenlandi térség élelmiszer-feldolgozó kisüzemeit az elmúlt időszakban uniós, állami és tartományi támogatással korszerűsítették, s bekapcsolták a turizmusba.

Erős D. Zoltán

Ezeknek a termékeknek egy jelentős része már a házaknál elkel, s ebben szerepe van a termelők és a turisztikai szolgáltatók együttműködésének. Az Egy darab a paradicsomból projekt keretében ugyanis turisztikai programként kínálják az üzemlátogatásokat is. A legtöbb helyen pedig ott sorakoznak a kerékpárok is, amelyek lehetőséget adnak a közvetlen környezet felkeresésére.

Gyere és kóstolj! Ezzel a szlogennel csalogatták szombaton és vasárnap az ínyenceket az üzemek. A felhívásnak eleget téve a túránkat a kukmirni almáskertben kezdtük, ahol azzal szembesülhettünk, hogy az almából nem csak almalevet, pálinkát vagy bort, hanem még számtalan dolgot lehet készíteni. Ezen a vidéken azonban nem csak az almát hasznosítják, hanem kihasználják azt a csendet és nyugalmat, amit a táj kínál. A dimbek-dombok között megbúvik egy wellness és konferencia hotel is, amelynek - aligha véletlenül - van egy korszerű, a gyümölcsöket feldolgozó pálinkafőzdéje is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Ezeknek a termékeknek egy jelentős része már a házaknál elkel, s ebben szerepe van a termelők és a turisztikai szolgáltatók együttműködésének. Az Egy darab a paradicsomból projekt keretében ugyanis turisztikai programként kínálják az üzemlátogatásokat is. A legtöbb helyen pedig ott sorakoznak a kerékpárok is, amelyek lehetőséget adnak a közvetlen környezet felkeresésére.

Gyere és kóstolj! Ezzel a szlogennel csalogatták szombaton és vasárnap az ínyenceket az üzemek. A felhívásnak eleget téve a túránkat a kukmirni almáskertben kezdtük, ahol azzal szembesülhettünk, hogy az almából nem csak almalevet, pálinkát vagy bort, hanem még számtalan dolgot lehet készíteni. Ezen a vidéken azonban nem csak az almát hasznosítják, hanem kihasználják azt a csendet és nyugalmat, amit a táj kínál. A dimbek-dombok között megbúvik egy wellness és konferencia hotel is, amelynek - aligha véletlenül - van egy korszerű, a gyümölcsöket feldolgozó pálinkafőzdéje is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Gyere és kóstolj! Ezzel a szlogennel csalogatták szombaton és vasárnap az ínyenceket az üzemek. A felhívásnak eleget téve a túránkat a kukmirni almáskertben kezdtük, ahol azzal szembesülhettünk, hogy az almából nem csak almalevet, pálinkát vagy bort, hanem még számtalan dolgot lehet készíteni. Ezen a vidéken azonban nem csak az almát hasznosítják, hanem kihasználják azt a csendet és nyugalmat, amit a táj kínál. A dimbek-dombok között megbúvik egy wellness és konferencia hotel is, amelynek - aligha véletlenül - van egy korszerű, a gyümölcsöket feldolgozó pálinkafőzdéje is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Gyere és kóstolj! Ezzel a szlogennel csalogatták szombaton és vasárnap az ínyenceket az üzemek. A felhívásnak eleget téve a túránkat a kukmirni almáskertben kezdtük, ahol azzal szembesülhettünk, hogy az almából nem csak almalevet, pálinkát vagy bort, hanem még számtalan dolgot lehet készíteni. Ezen a vidéken azonban nem csak az almát hasznosítják, hanem kihasználják azt a csendet és nyugalmat, amit a táj kínál. A dimbek-dombok között megbúvik egy wellness és konferencia hotel is, amelynek - aligha véletlenül - van egy korszerű, a gyümölcsöket feldolgozó pálinkafőzdéje is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Dél körül értünk Königsdorfba, ahol a parasztudvarban már javában tartott az eszem-iszom. Ehhez az alapanyag a közeli ólban röfögött korábban. Rudersdorfban ecetgyártással, majd a tökmagolaj sajtolással és likőrgyártással ismerkedtünk. Az üzem előtt harmonikaszó fogadta az érkezőket. A hegyen a gépészmérnökként dolgozó Sigfried Kleber és felesége várta figyelemre méltó boraival, s tizennégy macskájával a túrázókat. Az útvonalból nem hiányozhatott Stegersbach sem. A fürdőjéről híres településen leginkább a gyümölcs- és zöldségtermelők és feldolgozók ügyeskedtek. Unterwarton Júlia udvarában sertésből készült finomságok kerültek az asztalra. Miután ránk esteledett, nem értünk oda a tortakiállításra, s elmaradt az eisenbergi pincelátogatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!