Gazdaság

2011.07.15. 12:17

OTP: 65 ezer forint az átlagos tagi kifizetés

Megtekinthetők a tagi kifizetések az OTP Magánnyugdíjpénztár honlapján, így mind a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert választó átlépők, mind a jelenlegi pénztári tagok megismerhetik az őket illető tagi kifizetések nagyságát, a tagi kifizetés átlagos mértéke több mint 65 ezer forint.

MTI

Az OTP Magánnyugdíjpénztár közleménye szerint a tb-be átlépő tagjainak több mint 85 százaléka jogosult valamilyen összegre. A pénztár augusztus elsejével kezdi meg tömegesen utalni a tagi kifizetéseket.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár mintegy 750 ezer ügyfele ismerheti meg július 15-étől az egyéni magán-nyugdíjpénztári egyenlege alapján számolt tagi kifizetés mértékét. Ez tartalmazza a hozamgarantált tőke fölötti hozamot és a tagdíj-kiegészítést. A jelenlegi tagok pedig mostantól ugyanitt folyamatosan nyomon követhetik egyéni számlájuk egyenlegének alakulását.
A közlemény idézi Nagy Csabát, a magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy az átlépő tagok több mint 85 százaléka számolhat a hozamgarantált tőke feletti összeg folyósítására. A tagi kifizetés átlagos mértéke több mint 65.000 forint.


Az ütemezéssel kapcsolatban kifejtette, a tervek szerint a mintegy 60 milliárd forintnyi tagi kifizetés folyósítását augusztus elsejével kezdik meg a 730 ezer átlépő tagnak, a pénztártagok neve alapján, ABC-sorrendben, az általuk korábban igényelt módon. A kifizetések a törvény által előírt határidőn belül megtörténnek.
A közlemény szerint az OTP Magánnyugdíjpénztár mintegy 18.000 tagjával és 40 milliárd forintnyi kezelt vagyonával továbbra is piac meghatározó szereplője marad.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!