Gazdaság

2012.04.18. 09:01

Jövőre is kell segítség a béremeléshez

Jövőre is szükség lesz állami segítségre a bérkompenzációhoz, ezt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége írásban jelezte is a szaktárcának.

MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Hírlapnak jelezte: 2013-ban is igénybe vehető majd az adókedvezményként biztosított támogatás, ám az ideinél kisebb mértékben.

A lap szerdai számában Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta: jövőre az idei 121 milliárdnál alacsonyabb összegre lesz szükség, de ez is több tízmilliárdra tehető. Ez azonban csak a minimálbér és a garantált bérminimum emelését segítheti, az elvárt béremelést nem. Így még sok a nyitott kérdés a jövő évvel kapcsolatban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a lapnak elmondta: az adókedvezmény-jellegű bérkompenzációt a vállalkozás attól a hónaptól érvényesítheti, amikortól a fizetéseket az elvárt mértékben megemeli. Ez lehet a második fél évben is, így a kedvezmény igénybe vehető az évből még hátralévő hónapokra. Ha azonban a cég január elsejéig visszamenőleg emel, akkor az adókedvezményt is az év első hónapjától érvényesítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!