Gazdaság

2012.04.16. 11:31

Külföldi sajtó Magyarországról

Német lapok a tranzakciós adó tervéről, a magyarországi bankrendszer helyzetéről írtak.

MTI

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői számában Magyarország a pénzügyi tranzakciókat terhelő adót tervez című bécsi keltezésű beszámolójában a szerző, Michaela Seiser rámutatott: Magyarország "vélhetően külön útra lépne Európában", ha valóban bevezeti az adót, mert az új adófajta uniós szintű bevezetésére "jelenleg kevés esély van", bár néhány tagállam, köztük Németország támogatja a koncepciót.

A Financial Times Deutschland A nyugati bankok visszavonulása megviseli Kelet-Európát címmel közölt beszámolót hétfőn. A szerző, Christian Höller bécsi keltezésű cikkében kifejtette: a nyugat-európai pénzintézetek kivonulása a közép- és kelet-európai térségből azzal fenyeget, hogy az érintett országok "még mélyebbre süllyednek a válságban". Megjegyezte: Magyarország helyzete "a legnehezebb". Az ország már 2008 őszén is "az összeomlás szélén állt" és csak az EU-IMF hitel mentette meg a csődtől, "most pedig ismét külföldi segítségre szorul".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!